TV3 promou la vaga de naixements

Catalunya es va convertint progressivament en un país exòtic, no tant perquè nosaltres els catalans ho siguem, sinó perquè les institucions públiques van adoptant aquesta estranya caracterització.

Sense anar més lluny, ahir TV3 en el seu programa Els Matins es va dedicar a promocionar la vaga de fills, de natalitat, com la forma més eficaç per lluitar contra les emissions de diòxid de carboni (sic). Al llarg de 15 minuts, que és molt temps en televisió, el programa dels matins de TV3 es va dedicar a cantar les excel·lències d’una mesura absolutament absurda i a més en un doble abast. Ho és perquè pren com a solució llençar l’aigua bruta amb el nadó dins de la banyer,a i mai tan ben dit. És aplicar a les persones humanes aquella dita tan catalana de “mort el gos morta la ràbia”, traduir per un “sense humans  no hi ha contaminació”. Però a més és una brutalitat conceptual perquè els seguidors d’aquesta mesura es concentren precisament en els països que ja tenen una natalitat d’enderroc, mentre que és olímpicament ignorada, per altra banda un fet ben lògic, pels països on hi ha un creixement demogràfic molt alt, com Nigerià amb 7 fills per dona, i que acabarà convertint-se en la segona potència demogràfica del món superant la Xina i només per darrere de l’Índia.

El més estrambòtic del cas és que aquest moviment contra la natalitat i que demana que les dones no tinguin fills, Birth Strike, que té escassos seguidors a Europa, no en té cap a Catalunya, és a dir que el programa es fa per explicar una realitat minsa al món i inexistent a casa nostra. De fet podríem dir que en el cas català com en l’espanyol, la vaga de natalitat existeix de facto perquè el nombre de fills per dona és d’enderroc, 1,4, quan serien necessaris 2,1 per mantenir la població en la seva situació d’equilibri. Però és que a més aquesta xifra és una mitjana en què l’aportació més gran la fan les dones immigrants, perquè les catalanes amb prou feines arriben a 1,3 fills per dona, i és una tendència que creix. Hi ha una estreta relació entre el sistema de creences i la natalitat. Les dones que es declaren no-creients, atees o agnòstiques, tenen una taxa menor a 1 fill per dona, i donat que aquesta posició creix en la gent més jove, és de preveure que la davallada continuarà. Aquest fet se li afegeix la llarga crisi que hem viscut i que ara s’accentuarà per la coronacrisi, fet que evidentment disminueix les possibilitats de tenir fills.

No s’entén bé quina és la finalitat de reduir encara més aquesta natalitat. Un recent estudi “Ens encaminem cap a un món de vells” publicat per The Lancet determina que Espanya perdrà la meitat de la seva població a causa de la natalitat d’aquí al 2060. Fet que també es reproduiria a Catalunya ,que passaríem a una població al voltant dels 4 milions d’habitants. El més pintoresc d’aquesta perillosa campanya de TV3 és que l’única dona que van entrevistar que era partidària de no tenir fills va afirmar rotundament davant les càmeres, que no ho feia per res que tingués a veure amb la crisi del clima, sinó perquè pensava que el món al qual el portaria tindria per a ell moltes menys possibilitats de les que ella havia tingut, i que en tot cas estava disposada a canviar de criteri si es produïa un moviment que canviés aquest escenari. Per tant, l’únic testimoni que van trobar estava en el fons del seu raonament als antípodes del seu plantejament. No era per evitar les emissions de CO2, (sic) sinó per no poder assegurar unes millors condicions de vida al seu fill.

Cal recordar que TV3 és la televisió que paguem amb els nostres diners tots els catalans i que és la més costosa de totes les televisions espanyoles per punt d’audiència.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.