Reforma laboral: Díaz promet grans canvis

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz ha promès grans canvis en la reforma laboral. Així ho va assenyalar el divendres a Gijón. “Treballarem amb altura de mires per a erradicar el principal problema que tenim”, ha asseverat Díaz que ha apuntat a l’atur estructural però també a la precarietat, ja que una persona que té un contracte de dues o tres hores no pot emancipar-se i un jove que guanya 430 euros no pot tenir un projecte de vida.

En matèria de salari mínim interprofessional, ha considerat que no es pot parlar d’una recuperació social i justa si no s’incrementa el salari mínim als més febles, ja que hi ha 1,5 milions de persones assalariades fos de conveni. Al seu judici, “no seria comprensible” revalorar les pensions, pujar el sou a empleats públics i els convenis col·lectius mentre es deixa caure als més febles.

Amb tot, Díaz va indicar que el que s’està abordant és “la transformació més gran del mercat laboral” al nostre país i va dir entendre la “preocupació” de la CEOE perquè el model de distribució de rendes a Espanya “s’ha fonamentat en part en ocupació de mala qualitat: salaris baixos, joves amb sous mensuals de 430 euros i dones amb contractes a temps parcial de dues hores”. A més, Díaz va tornar a destacar que l’estacionalitat no està renyida amb l’estabilitat i va afegir que la solució està a recórrer a la figura del fix discontinu per a lluitar contra la temporalitat i la “precarietat”.

Durant la setmana, segons UGT, el Govern va traslladar una nova proposta per als contractes formatius aprofundint en l’objectiu de deixar un únic contracte que englobi els actuals de pràctiques i aprenentatge. Així mateix, sempre segons aquestes fonts va presentar una reformulació del contracte fix discontinu per a tractar d’encaixar en aquesta figura l’actual contracte per obra o servei.

El Govern vol eliminar el contracte per obra o servei, la qual cosa ha generat gran malestar en les organitzacions patronals, que ho interpreten com una restricció a la flexibilitat de contractació de l’empresa i que consideren que el Ministeri de Treball està associant erròniament temporalitat amb precarietat.

Segons UGT, el Govern manté la seva proposta respecte a la contractació temporal (prohibint el seu ús per a cobrir pics de producció quan tinguin a veure amb l’activitat normal i permanent de l’empresa), així com la relativa a la modificació substancial de les condicions de treball i la subcontractació.

El Govern vol eliminar el contracte per obra o servei, la qual cosa ha generat gran malestar en les organitzacions patronals Click To Tweet

Estàs d'acord que el president de la Generalitat de Catalunya presenti la candidatura per celebrar els Jocs d'hivern Pirineus-Barcelona 2030?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.