Portugal

Portugal recompensarà el retorn dels expatriats

El Govern de Portugal, davant la crisi demogràfica, ha decidit recompensar amb 6.500 euros als emigrants que decideixin tornar al país lusità. Aquest ajut, juntament amb una sèrie de beneficis fiscals, es troben dins de l’intent desesperat del Govern Portuguès per poder frenar la despoblació del país. En només 40 anys Portugal ha passat de registrar la millor taxa de natalitat a trobar-se al final de la cua. Des de 2009, Portugal ha perdut 150.000 nacionals (més del 10% de la seva població actual). L’Institut Nacional d’Estadística ja calcula que el 2030 es baixarà de la barrera psicològica dels 10 milions. Segons els seus mateixos comptes, allà per l’any 2080 tot just existiran en el món 7,5 milions de portuguesos, quan avui són 10,3 milions.

Aquest paquet de mesures va entrar en vigor al mes de juliol amb el nom de Programa de retorn. Els requisits per a beneficiar-se d’aquest ajut són tornar amb un contracte de treball i tenir la nacionalitat portuguesa o ser descendent de portuguesos. “Aquesta és una política activa d’ocupació i està destinada a donar suport als contractes d’ocupació, no és un suport per a les persones que vénen a Portugal a buscar feina”, va argumentar Miguel Cabrita, secretari d’Estat d’Ocupació.

No obstant això, el govern ha volgut limitar les dates, en les quals només entren en el programa aquells emigrants que van marxar abans del 31 de desembre de 2015, que van viure a l’estranger durant almenys dotze mesos i que comencin a treballar a Portugal entre l’1 de gener d’aquest any i el 31 de desembre de 2020. a més d’aquestes mesures, l’Executiu preveu cobrir els costos de transport dels viatges de retorn i habilitar línies de crèdit especials per emigrats que vulguin realitzar inversions a Portugal.

A finals de l’any 2018 António da Costa va anunciar mesures per poder facilitar l’entrada d’immigrants per millorar els comptes. “Necessitem immigració, necessitem atreure talent per viure a Portugal. Estem quedant-nos no només amb una població més envellida, sinó que tenim cada vegada menys joves. Això no només implica que puguem imaginar que en 2060, en lloc dels deu milions que avui som, serem només set milions, vol dir enormes desafiaments per a la mateixa sostenibilitat de la societat “va afirmar da Costa abans d’enumerar les noves mesures. Les mesures que es van posar en marxa van ser la flexibilització de la llei i facilitar que els immigrants obtinguin la residència. Igual que ara amb la llei de retorn, el govern lusità va especificar que els destinataris serien els treballadors qualificats i emprenedors.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú