L’ou de gallina forma part de la nostra alimentació des de l’època més primitiva. Els ous contenen greixos de qualitat i les proteïnes essencials, a més d’aportar a l’organisme nombrosos minerals i vitamines.

En aquests darrers anys s’havia aconsellat de restringir el consum d’ous, puix s’afirmava que contribuïa a fer pujar els nivells de colesterol, però recentment alguns científics ho han desmentit i han assenyalat que, en una dieta sana i equilibrada no hi poden pas faltar els ous, essent el complement ideal en els nostres àpats.

Tanmateix, si mengem ous de manera excessiva i poc equilibrada, a més d’ingerir un excés de proteïna i greixos animals i, si, a més ens mengem els ous fregits, és a dir, en forma “d’ou ferrat”, aleshores sí que en comptes de beneficiosos esdevindran nocius per al nostre organisme!

Cal tenir tothora, ben present, la procedència dels ous i s’han de preferir els posats per una gallina que hagi pogut córrer a l’aire lliure i pondre ous a ritme natural, ja que aquests són molt diferents dels ous de granja avícola on les gallines, engabiades, es veuen forçades a pondre un ou cada hora i, encara, es veu modificat amb l’afegit de colorants i d’hormones.

La nostra cuina popular compta amb un “platillo” empordanès anomenat agafa-sants on la ceba té un gran paper en el sofregit previ. Aquest  plat se sol preparar així:

En una cassola de fang hom hi prepara el sofregit amb ceba rosada de Figueres, amb tomàtecs pelats, sal i pebre. Passat un quart llarg s’hi aboca un got d’aigua. A part es fa la batuda d’ous de gallina, i es barreja amb la farina desfeta amb llet, i es fa la truitada, no massa espessa. Després s’hi espolsa per sobre una picada d’alls, ametlles i julivert i es gratina al forn.

Aquest  és un plat de bon nodriment, que ve de gust a tot temps.

Cuina popular (I): Escudella reescalfada, botifarra esparracada, cuinar els armolls i sopes de pa.

Cuina popular (II): Escudella amb carn d’olla, cuinar les cols i arròs a la cassola

Cuina popular (III): Cassola de camp, cuinar amb ceba, bolets i botifarres i cuinar les faves

En aquests darrers anys s’havia aconsellat de restringir el consum d’ous, puix s’afirmava que contribuïa a fer pujar els nivells de colesterol, però recentment alguns científics ho han desmentit Share on X

En cas que el govern Sánchez no aconsegueixi aprovar els pressupostos de l'Estat, creus que hauria de convocar eleccions anticipades donat que seria la segona vegada que prorroga el pressupost?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.