On collir bolets a Catalunya?

Els bolets són una part important de la cuina catalana i molts aficionats gaudeixen de la seva recol·lecció. Aquí tens 10 llocs on pots trobar bolets a Catalunya:

Montseny:

El Parc Natural del Montseny, situat a poca distància de Barcelona, és un veritable paradís per als amants de la micologia. Aquesta àrea boscosa és rica en bolets com els ceps, rovellons, fredolics i moixernons. El paisatge impressionant i les nombroses rutes de senderisme fan que sigui un lloc popular per a la recol·lecció de bolets.

Garrotxa:

Aquesta comarca de la província de Girona destaca pel seu terreny volcànic i una gran diversitat de bolets. Els ceps són especialment abundants aquí, però també pots trobar bolets com els rovellons, fredolics i moixernons.

Pallars Sobirà:

Situat als Pirineus catalans, aquesta zona ofereix un entorn natural increïble per a la recol·lecció de bolets. Els rovellons i els moixernons són molt comuns, i també pots trobar altres varietats com els camagrocs i fredolics.

Bages:

Aquesta comarca és coneguda per la seva diversitat de bolets. Els boscos del Bages ofereixen l’oportunitat de recol·lectar bolets com la llenega, camagrocs, fredolics i moixernons.

Solsonès:

Una altra comarca pirinenca, el Solsonès, és un lloc excel·lent per trobar bolets com els rovellons. Les muntanyes i els boscos proporcionen un entorn idoni per a la seva recol·lecció.

Alt Empordà:

A prop de la Costa Brava, aquesta comarca té una gran riquesa de bolets com els moixernons i les fredolics. Les seves zones costaneres i interiors ofereixen una gran diversitat d’hàbitats.

Tarragona:

En algunes zones de la província de Tarragona, com l’Alt Camp, pots trobar bolets com els níscalos i els camagrocs. El clima mediterrani d’aquesta zona contribueix a la diversitat micològica.

Maresme:

Aquesta comarca prop de Barcelona és coneguda pel seu cultiu de rovellons. Els boscos de pins i alzines són un hàbitat perfecte per a aquest tipus de bolet.

Priorat:

Aquesta regió vinícola és també un lloc on pots trobar bolets com els rovellons i els moixernons. La combinació de paisatge de muntanya i vinyes fa que sigui un lloc pintoresc per a la recol·lecció de bolets.

Baix Empordà:

A prop de la Costa Brava, aquesta comarca és un altre lloc on pots trobar bolets com els camagrocs i les fredolics. Els boscos costaners i els camps agrícoles ofereixen una varietat d’opcions per als aficionats a la micologia.

Assegura’t de respectar les regulacions locals de recol·lecció de bolets i de ser prudents en la identificació de bolets, ja que alguns d’ells poden ser verinosos. Si no tens experiència, considera anar acompanyat d’algú amb coneixements en la matèria.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.