Ocupació

Ocupació: els Estats Units empitjora les seves dades econòmiques

Les dades del passat mes d’abril sobre ocupació als Estats Units podrien mostrar un possible canvi de tendència en l’economia del país. La taxa de desocupació va pujar al 6,1% a l’abril, enfront del 6% del mes anterior, ja que més persones van tornar a la força laboral per a buscar activament treball, va dir el divendres l’Oficina d’Estadístiques Laborals. Les xifres d’ús de març també es van revisar a la baixa a 770.000 des de 916.000 informats inicialment.

La taxa de desocupació dels Estats Units es va situar en el 6,1% el mes d’abril passat, una dècima per sobre de la dada registrada al març a conseqüència de l’inflat increment de la població activa, segons les xifres publicades aquest divendres per l’oficina d’estadístiques laborals del Departament de Treball estatunidenc.

La recuperació econòmica del país es va mantenir, encara de l’increment de l’atur. En el quart mes de l’any, els Estats Units va crear 266.000 ocupacions. Al març, el país va generar un total de 770.000 llocs nous de treball, segons ha informat el Departament. Des que va començar la recuperació el maig de 2020, el país ha recuperat 13,3 milions d’ocupacions, dues terceres parts dels llocs de treball perduts a l’abril, quan la crisi va destruir més de 20 milions.

El mercat laboral tampoc està tornant al que era abans de la covid-19. Les alteracions en les diferents indústries i la demografia dels treballadors han estat massa grans per a recuperar-se, mentre que covid-19 continua infectant a desenes de milers de persones cada dia.

Els treballadors de baixos ingressos, les dones, els hispans i les persones negres van sofrir la pitjor part dels acomiadaments pandèmics i milions segueixen sense treball. Tanmateix, algunes indústries no poden trobar treballadors. Això pot semblar contradictori, però és una prova que el mercat laboral està canviant sota la força de la pandèmia.

Les indústries que depenen de les interaccions socials encara s’estan reconstruint després de tancar-se per complet l’any passat. El sector de l’hospitalitat i l’oci va agregar 331.000 llocs de treball el mes passat, i més de la meitat d’aquest augment va correspondre la ocupació a llocs en restaurants i bars, la qual cosa subratlla el beneficiós que és per a la indústria la reversió de les restriccions pandèmiques. No obstant això, encara ha baixat 2,8 milions de llocs de treball en comparació amb els temps previs a la pandèmia.

L’ocupació manufacturera es va reduir en 18.000 llocs de treball el mes passat. Altres àrees que van registrar pèrdues d’ocupació van ser els temporals en serveis empresarials, missatgeria i venda minorista. Els factors estacionals, així com l’escassetat, podrien haver estat la raó, segons els economistes en cap de la PNC, Gus Faucher.

El mercat laboral tampoc està tornant al que era abans de la covid-19. Les alteracions en les diferents indústries i la demografia dels treballadors han estat massa grans per a recuperar-se Click To Tweet
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.