Notre Dame

Notre Dame, la catedral que va sobreviure a tot, també superarà l’incendi

La catedral de Notre Dame de París va ser construïda fa 800 anys, però va sofrir importants danys durant els fets de la Revolució Francesa de 1789, tot i això va sobreviure a aquesta violenta revolta, que es va enfrontar amb els poders establerts, amb especial virulència contra l’Església catòlica.

Tants van ser els abusos revolucionaris que va patir la catedral que al segle XIX l’arquitecte Viollet-le-Duc (des d’una perspectiva romàntica-neogòtica va ser un dels principals rehabilitadors del patrimoni medieval de París) seria l’artífex de la restauració de gran part de la seu parisenca, que fins avui mantenia no gaires elements medievals intactes.

Entre les modificacions que es van fer s’hi troben: la inserció de gablets a les finestres, la rosassa sud totalment nova, el canvi de la pedra dels arcbotants per pedra nova, la reconstrucció de totes les capelles interiors i altars, la col·locació de la majoria de estàtues a la Galeria dels Reis (parcialment destruïda durant la Revolució Francesa), també es van afegir a la catedral nombroses gàrgoles que configuren una de les seves imatges més característiques, una nova fletxa i unes estàtues de bronze envoltant aquesta. A més, els arquitectes van planejar un aïllament de la catedral, enderrocant tots els edificis dels voltants.

Les flames sí que han pogut amb Notre Dame

Un nou dia nefast per a un dels monuments més emblemàtics de França ha succeït aquest 15 d’abril de 2019, que ha vist com les flames consumien l’emblemàtic edifici.

Notre Dame

Segons els bombers, l’estructura i l’interior s’han salvat. Mitjans francesos citen fonts del cos de bombers que afirmen que el foc està “potencialment vinculat” a un projecte de restauració de 6 milions d’euros a l’agulla del temple i les seves 250 tones de plom.
Un portaveu del cos de bombers ha confirmat que el foc es va declarar al voltant de les 18.50 hores del passat dilluns i ha apuntat que les tasques d’extinció s’han vist dificultades pel complicat accés que presenta la catedral.
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.