treball

El Ministeri de Treball repartirà 3.500 milions d’euros amb condicionants

En dues setmanes, el 28 d’abril, les Comunitats Autònomes estan convocades pel govern per a negociar el repartiment de 2.100 milions d’euros. L’objectiu és la posada en marxa de tot un nou sistema de polítiques actives d’ocupació per a reduir l’atur en els seus respectius territoris. El volum pressupostari destinat a aquest efecte supera els 3.500 milions d’euros si s’inclouen més de 1.100 milions amb els quals el Ministeri de Treball impulsarà pel seu compte aquestes mesures, a més d’altres 258 milions per a fomentar l’ocupació agrària.

Així ho han detallat la vicepresidenta tercera del Govern i ministra de Treball, Yolanda Díaz, i el secretari d’Estat d’Ocupació, Joaquín Pérez Rey, durant la presentació de la proposta per a la Conferència Sectorial en matèria de polítiques actives d’ocupació.

Entre les principals novetats Díaz ha explicat que el repartiment dels fons a les regions estarà condicionat al compliment d’una sèrie d’objectius i resultats, de manera que hi haurà “primes positives i negatius” i “canvia radicalment el model”. En aquest sentit, ha indicat que hi ha “exemples” de les Comunitats Autònomes que han desplegat bones polítiques d’ocupació i “altres que no”, per la qual cosa es condicionaran els recursos a resultats i farà una “avaluació permanent”, tant a les regions com al propi Ministeri de Treball de la qual s’encarregarà l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF).

D’aquesta manera, l’AIREF avaluarà des d’aquest exercici la despesa pública en programes d’ocupació, formació i incentius a la contractació per a determinar l’eficàcia, és a dir, què està funcionant i què no. La intenció de Díaz és que el 45% del finançament a les Comunitats Autònomes en aquesta matèria estigui condicionada als resultats en el desplegament i execució de les polítiques actives.

També ha assenyalat el desenvolupament d’una “gran plataforma comuna”, un portal públic d’ocupació en el qual estiguin totes les accions. Segons ha matisat, “és necessari afrontar canvis d’envergadura, després de més de quaranta anys d’un disseny unívoc, en el qual les PAE han operat de manera deficient, amb un biaix passiu, centrat en la desocupació, i en direcció contrària al que Europa ens demana, que ha qüestionat reiteradament els índexs de precarietat, temporalitat i rotació del nostre mercat laboral”.

En la mateixa roda de premsa, el secretari d’Estat d’Ocupació i Economia Social, Joaquín Pérez Rey, ha indicat que les persones treballadores sota un expedient de regulació temporal de l’ocupació (ERTO) seran objectiu prioritari de l’impuls formatiu.

Entre les principals novetats Díaz ha explicat que el repartiment dels fons a les regions estarà condicionat al compliment d'una sèrie d'objectius i resultats, de manera que hi haurà primes positives i negatius Click To Tweet

Ada Colau ha abandonat el seu compte de Twitter perquè rebia un excés de crítiques?

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú