OPEP+

L’OPEP+ pacta una retallada del cru

Per a evitar una nova guerra de preus del cru, l’Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) i els seus socis fora del càrtel (anomenat com a OPEP+) han pactat una reducció de la producció del petroli. La consecució d’aquest pacte ha estat possible gràcies a que l’Aràbia Saudita assumirà una retallada en la quota que li correspon d’un milió de barrils diaris, perquè així Rússia i el Kazakhstan, partidaris d’elevar l’oferta, puguin incrementar el seu bombament total en 75.000 barrils diaris -60.000 corresponen a Moscou-.

De fet, el ministre saudita d’Energia ha revelat en roda de premsa que el seu país retallarà “voluntàriament” en un milió de barrils diaris la seva producció entre febrer i març, incloent-hi el seu ajust corresponent, mantenint així durant tot el període la seva oferta de cru en 8,125 milions de barrils diaris. “La reunió va reconèixer la necessitat de retornar gradualment 2 milions de barrils diaris al mercat, amb un ritme determinat d’acord amb les condicions del mercat”, ha assenyalat l’OPEP en un comunicat, publicat després de finalitzar la reunió, confirmant el ritme d’alleujament de l’ajust de producció pactat el mes de desembre passat per les potències petrolieres amb un increment de l’oferta de mig milió de barrils al dia a partir de gener.

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

Els ministres reunits han destacat els esdeveniments sense precedents de 2020 i l’impacte de la pandèmia Covid-19 en l’economia i els mercats mundials, així com les mesures d’ajust escomeses pel càrtel en resposta als desafiaments excepcionals i a les condicions del mercat.

L’última ocasió en la qual Aràbia va dur a terme una retallada unilateral de producció va ser el mes de juny passat, i aquest va ser d’1 milió de barrils diaris. La resta de membres de l’OPEP+ mantindrà els nivells de producció que han tingut durant els últims mesos. D’aquesta forma, Rússia i el Kazakhstan semblen els dos països més beneficiats, ja que podran produir més petroli, sense que per això tingui lloc un enfonsament dels preus.

El mercat semblava estar descomptant que la reunió de l’OPEP+ acabés en un augment de producció, ja que la notícia que Aràbia estava disposada a compensar l’increment va desembocar en pujades importants per als grans barrils de referència. En el cas del Brent europeu, els avanços van arribar a ser de més del 5% durant la sessió, però es van moderar al tancament de la borsa europea quedant-se al voltant del 4%, en els 53,2 dòlars. El West Texas, per part seva, va arribar a batre els 50 dòlars i a marcar un nou màxim no vist des del mes de febrer passat, amb pujades que van arribar a ser del 5,1%.

Els ministres reunits han destacat els esdeveniments sense precedents de 2020 i l'impacte de la pandèmia Covid-19 en l'economia Click To Tweet
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú