L’Observatori Social “la Caixa” publica el dossier “Encarar-se a la pobresa infantil”

El dossier Encarar-se a la pobresa infantil, publicat per l’Observatori Social de ”la Caixa”, analitza l’estreta relació entre la pobresa infantil, el mercat de treball i els ajuts monetaris públics.

L’ocupació és determinant en la pobresa infantil, fins i tot en èpoques de bonança. El 2008, el risc de pobresa ancorada entre els infants que vivien en llars en què només un dels pares tenia feina era del 35,5 %, mentre que el 2018 va ser del 48,1 %, la qual cosa representa un augment del 35,5 %.

Espanya té una de les taxes de pobresa infantil més altes d’Europa. El 2018, el 29,9 % dels infants vivien per sota del llindar de la pobresa ancorada al nostre país, xifra superior a les d’abans de la crisi.

Els ajuts dirigits a la infància són tres vegades més eficaços per pal·liar la pobresa infantil que els condicionats a la renda familiar. Espanya és un dels cinc països europeus que menys ajuts destinen a la infància.

Un increment de l’1% en la despesa de transferències condicionades a la renda, com per exemple els subsidis de desocupació, redueix la probabilitat que un menor estigui en risc de pobresa entre el 2 i el 2,3%. En canvi, si s’incrementa el mateix percentatge en la despesa destinada únicament a la infància,com ara la prestació per naixement i cura d’un menor, aquesta probabilitat disminueix entre el 5,7% i el 6%.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.