El Programa “la Caixa” Feina Jove ha facilitat la contractació de 602 joves a Catalunya

L’Obra Social ”la Caixa” ha ajudat 602 joves catalans a trobar una feina a Catalunya en el marc del programa ”la Caixa” Feina Jove, cofinançat per l’entitat i el Fons Social Europeu. El 67 % d’aquestes insercions laborals (404 contractes) han estat indefinides.

Això ha estat possible gràcies a 363 empreses catalanes que s’han interessat pel programa i pels seus incentius per a l’ocupació juvenil. Així, el programa ”la Caixa” Feina Jove acaba, després de tres anys d’actuació, amb un balanç positiu.

En el conjunt d’Espanya s’han aconseguit 2.933 llocs de treball, el 71 % dels quals han estat contractes indefinits. El programa ha facilitat un ajut directe a empreses, inclosos empresaris autònoms, associacions, fundacions i altres entitats sense ànim de lucre, per a la contractació de joves en atur d’entre 16 i 29 anys.

El programa ”la Caixa” Feina Jove ha tingut com a objectiu incentivar la contractació estable i de qualitat per contribuir a la reducció de la desocupació entre els joves i dinamitzar, alhora, l’activitat empresarial i el creixement econòmic.

En paraules del president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé: «Amb el programa ”la Caixa” Feina Jove volem oferir igualtat d’oportunitats a aquests joves que van arribar a l’edat d’entrar en el mercat laboral en plena crisi econòmica. Donant formació especialitzada als joves i proposant incentius a les empreses col·laboradores, sumem forces perquè tots siguem part de la solució».

 Aquests ajuts de la Fundació Bancària ”la Caixa” i el Fons Social Europeu s’han ofert en dues convocatòries obertes, corresponents a les temporades 2017-2018 i 2018-2019, i culminen el 2020 amb unes xifres positives d’inserció sociolaboral.

Per al desenvolupament del programa “la Caixa” Feina Jove, s’han atorgat ajuts per un total de 21,9 milions d’euros dels quals 20,1 milions d’euros han estat aportats pel Fons Social Europeu i 1,8 milions d’euros per l’Obra Social.

El foment de l’ocupació, un objectiu estratègic

El projecte se suma a les diferents iniciatives que impulsa ”la Caixa” amb la voluntat de combatre l’ocupació. Des que es va posar en marxa fa catorze anys, Incorpora, el programa d’integració laboral de ”la Caixa”, ha facilitat més de 200.000 llocs de treball a persones en situació de vulnerabilitat, com per exemple persones amb discapacitat, joves en risc d’exclusió, víctimes de violència de gènere, persones en atur de llarga durada i exreclusos, entre d’altres.

D’altra banda, el Fons Social Europeu és l’instrument financer principal per fomentar l’ocupació entre els socis comunitaris i promoure una cohesió econòmica i social més ferma dins dels països de la Unió.

A més de ”la Caixa” Feina Jove, l’entitat també desenvolupa, en col·laboració amb el Fons Social Europeu, el programa Més Feina. El seu objectiu és promoure projectes que afavoreixin la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat a través d’itineraris integrats i personalitzats que facilitin la seva incorporació en el mercat de treball.

Volem oferir igualtat d’oportunitats a aquests joves que van arribar a l’edat d’entrar en el mercat laboral en plena crisi econòmica. Click To Tweet
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.