Les últimes enquestes donen Sánchez com a perdedor

Les dues últimes enquestes publicades a la tornada de l’estiu per El Mundo i OK Diario, donen resultats pràcticament idèntics i coincidents amb el fet que la coalició governamental a hores d’ara ha perdut amb claredat la majoria relativa que tenia.

El PSOE perd un bon nombre de diputats i cau per sota del centenar, concretament 98, mentre que UP també redueix sensiblement la seva representació fins als 22, en benefici de Más País al qual l’enquesta d’El Mundo li atorga 8 diputats i OK Diario 7.

El PP creix fins als 131 escons, que units als 47-51 que li atorguen a VOX les dues enquestes, supera la majoria absoluta. ERC obtindria 14 escons i JxCat entre 8 i 9; es pot constatar per tant que la representació independentista sembla bastant inamovible. Per la seva banda el PNB fluctua entre 7 i 8 diputats i aconsegueix una millora clara, que és la constatació que la seva política és ben vista per una gran part de l’electorat basc. Bildu, per la seva part, es manté en els 5 escons. L’hegemonia nacionalista al País Basc també continua sent gran, però a diferència del cas català, el PNB no la fonamenta en l’independentisme sinó en anar guanyant avantatges i més autogovern.

La modificació més important és la davallada de Cs, perquè les dues enquestes coincideixen a deixar-lo reduït a la mínima expressió, només 1 escó.

Junt amb els resultats, hi ha la valoració dels lideratges que ens aporta l’enquesta de Sigma Dos per a El Mundo i que és realment desoladora. Perquè en una valoració de 0 a 10, tots ells assoleixen suspensos profunds. El millor és Sánchez amb un 3,8, una de les valoracions més baixes per a un president del govern registrades fins ara, i que ajuden a explicar la davallada del PSOE. Sánchez va pel camí de convertir-se més en un problema electoral que en un actiu. Però és que Pablo Casado obté una valoració més baixa, 3,3, mentre Santiago Abascal s’ensorra fins al 2,8 i supera  dins dels mals resultats en una dècima a Ione Belarra, l’actual líder d’UP, que només assoleix un 2,7. Inés Arrimades no ofereix una millor perspectiva, perquè s’ha de conformar amb un 3 pelat.

El millor és Sánchez amb un 3,8, una de les valoracions més baixes per a un president del govern registrades fins ara Click To Tweet

Creus que Pedro Sánchez aconseguirà abaixar el preu de la llum?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.