pernoctacions

Les pernoctacions hoteleres s’enfonsen un 70,6%

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha informat que les pernoctacions en establiments hotelers es van enfonsar el 70,6% en els quatre primers mesos de l’any respecte al mateix període de 2020. Només a l’abril les pernoctacions als hotels espanyols van superar els 4 milions, dels quals 2,7 milions van ser protagonitzades per residents a Espanya i prop d’1,3 milions per visitants estrangers. En concret, l’estada mitjana a l’abril es va situar en 2,1 pernoctacions per viatger i el nombre d’establiments hotelers oberts a Espanya va ser de 9.195 establiments hotelers, el 50,9% del total del directori.

L’INE no ofereix la comparativa anual d’abril de 2021 sobre abril de 2020 pel fet que els establiments hotelers van romandre tancats en el quart mes de l’any passat per a la realització de qualsevol activitat turística, per la qual cosa no va haver-hi ni entrada de viatgers ni pernoctacions durant aquest mes. De la mateixa manera, al no haver-hi cap mena d’ingrés a causa d’activitats turístiques, tant la tarifa mitjana diària (ADR) com l’ingrés per habitació disponible (RevPAR) van ser zero. “Per aquesta raó, no és possible calcular taxes de variació d’abril de 2021 respecte al mateix mes de l’any anterior per a les dades relatives a l’enquesta d’ocupació hotelera i per als indicadors de rendibilitat del sector hoteler”, explica Estadística.

Canàries, Catalunya i la Comunitat de Madrid van ser els destins principals del total de viatgers a Espanya a l’abril, concentrant el 15,2%, el 14,8% i el 13,9% respectivament, del total de pernoctacions. Els destins principals dels viatgers residents a Espanya van ser Catalunya, Comunitat de Madrid i Andalusia, que van concentrar el 14,7%, 14,6% i 14,2%, respectivament de les pernoctacions. El principal destí triat pels no residents va ser Canàries, amb un 30,8% del total de pernoctacions. Els següents destins dels no residents són Catalunya i Balears.

A l’abril es van cobrir el 20,9% de les places ofertes, mentre que el grau d’ocupació per places en cap de setmana es va situar en el 25,4%. Balears va presentar el grau més gran d’ocupació per places durant abril (31,2%), seguit de Canàries, amb el 26,2%. L’illa de Mallorca va aconseguir el grau més ocupació per places (33,2%) i la major ocupació en cap de setmana (40,9%). A Tenerife es van realitzar el major nombre de pernoctacions, amb 238.047. Els punts turístics amb més pernoctacions van ser Madrid, Barcelona i Sant Bartolomé de Tirajana. Lleida va presentar el major grau d’ocupació per places (37,7%) i San Pedro del Pinatar el mateix en cap de setmana (69,6%).

En concret, l'estada mitjana a l'abril es va situar en 2,1 pernoctacions per viatger i el nombre d'establiments hotelers oberts a Espanya va ser de 9.195 establiments hotelers Click To Tweet
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.