Qui és Diana Morán

Les ministres estel·lars de Sánchez: Avui, Diana Morán

Vostè es preguntarà qui és Diana Morán perquè ni el nom, ni la foto els diuen res, més enllà que és una persona de bon veure. Doncs Diana Morán és la ministra de Ciència i Innovació que és un càrrec particularment important i ho és des del juliol del 2021, o sigui que han passat molts mesos i vostè no ha sabut veure-la, o potser és que ella no destaca per la seva activitat.

És una ministra que respon al perfil de la majoria de ministres que té Sánchez. Per poder optar a aquest lloc de tanta responsabilitat, preferentment s’ha de ser dona, tenir menys de 50 anys, o depassar-los per molt poc, i en tot cas ser extraordinàriament fotogènica. Aquelles poques que no responen a aquest perfil, que no regeix pels homes segons criteri Sánchez, és perquè tenen un valor específic en el seu àmbit professional. Però aquestes no passen de ser un parell o tres. Quins són els mèrits de Diana Morán per ser ministra d’un lloc que requereix una notable preparació especifica com és el de la Ciència i la Tecnologia?

La seva titulació és prou adient: és enginyera de telecomunicacions des del 2007. El problema greu és que només ha treballat professionalment durant 3 anys. En definitiva tenim com a ministra d’aquest àmbit una enginyera de 3 anys d’experiència i francament això és molt pobre. A partir d’aquí comença la història tan comú a altres ministres socialistes dins l’aparell del PSOE. Els seus mèrits són haver estat regidora de Gandia, en primer lloc, el 2011, o sigui no fa massa temps, ser secretària d’organització del partit a la mateixa ciutat i després secretària general.

Es va presentar per primera vegada a les eleccions a l’alcaldia, va perdre davant el PP i va fer un resultat pitjor que el seu predecessor, però va arribar a governar gràcies al vot de Cs que va inclinar la balança a favor seu. Va revalidar el seu càrrec, en aquest cas guanyant clarament a l’alternativa popular, i va tornar a ser alcaldessa per segona vegada. I d’aquí ha saltat a l’assenyalat ministeri.

Gandia, que és una dinàmica ciutat de la Comunitat Valenciana, té 76.000 habitants, és a dir, no és tampoc una gran població que doti d’experiència per gestions de qüestions complexes. Però, en tot cas, valgui pel que valgui la gestió municipal, que sempre és important, és prou evident que les qualificacions deDiana Morán, sense dubtar de la seva vàlua personal, queden a anys llum del que hom espera i Europa es troba, com a responsable de la política científica.

Creus que es pot prohibir que circulin cotxes a un de cada tres carrers de l'Eixample com pretén Colau amb la Superilla Barcelona?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.