Lastra i Trump. On és la diferència?

Bé, algunes diferències són evidents. Trump és un home, Lastra una dona, amb perdó de la perspectiva de gènere. Un ha estat president dels EUA i l’altra no ha passat de dirigir l’aparell del PSOE, però esdevé que tenen un important punt de contacte polític. Els dos es neguen a acceptar els resultats electorals.

Ara podem seguir en viu i en directe la comissió del Congrés que està indagant l’assalt al Capitoli. Un treball necessari per salvaguardar la democràcia, però que tindria moltes més garanties de rigor si els demòcrates no haguessin concebut la presentació dels resultats de la comissió com un espectacle prime time de televisió en el sentit més literal del terme, perquè s’emet en hores de màxima audiència i s’ha contractat un reconegut realitzador de televisió per definir el format i dirigir el ritme del relat, cosa que no s’adiu massa amb la dignitat i mesura que en teoria ha de tenir una comissió parlamentària.

En tot cas, el que sobrevola la qüestió és si Trump va instar directament a què els seus partidaris assaltessin el Capitoli. Aquest és el punt crucial que els demòcrates cerquen formalitzar i convèncer a la població, perquè constituiria una barrera infranquejable a la presentació de la candidatura de Trump. Mentrestant, sembla que el seu efecte sobre els partidaris republicans és molt escàs perquè en les primàries que preparen les eleccions del Congrés i Senat del novembre, els candidats de Trump s’estan imposant clarament.

I que hi té a veure aquesta qüestió amb Adriana Lastra? Doncs que predica el mateix que Trump abans de les eleccions que va perdre. Concretament, el passat dimarts va advertir que podrien tornar-se a produir les algarades al carrer si Juan Espadas, el candidat socialista, sortia derrotat aquest diumenge. Ho va dir a Cadis “no tener que salir el lunes como hace 4 años cuando se supo el resultado electoral y hubo una combulsión en Andalucía”. Una convulsió que ha portat al fet que Moreno, el president del PP, ara tingui totes les previsions demoscòpiques a favor seu per guanyar clarament.

Amb el que amenaça Lastra és amb les manifestacions que es van produir el 2019 quan s’anava a investir Juan Manuel Moreno com a president de la Junta després d’assolir l’acord amb Cs i disposar del suport extern de Vox. En aquell moment l’aliat i ministre Pablo Iglesias va declarar “una alerta antifeixista” i el PSOE va moure autobusos per concentrar, això sí, no gaire gent, 3.000 persones amb actitud amenaçadora al voltant del parlament autonòmic. Lastra ha emfatitzat aquest fet i l’amenaça amb l’amotinisme propi del discurs polític d’avui en dia “me emocionava ver a las mujeres salir por cientos a las calles a decirle a la derecha que no iban a permitir un paso atrás”.

No és possible en una democràcia, que es vulgui respectuosa dels drets de tothom, amenaçar amb manifestar-se si els resultats són contraris als teus interessos. I no hi ha cap raó per demonitzar un partit amb una forta representació parlamentària, com és Vox que assumeix la Constitució, menys encara si a més són aliats del govern partits que refusen la carta doctrinal d’una manera plena, com és el cas d’ERC i HB Bildu.

Es presentarà Sandro Rosell a les pròximes eleccions municipals a l'Ajuntament de Barcelona?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

 

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

1 comentari. Leave new

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú