santuari sant josep

La majoria de partits salven de l’esmicolament al Santuari de Sant Josep de la Muntanya

El districte de Gràcia ha votat majoritàriament per salvar el Santuari de Sant Josep de la Muntanya de Barcelona, contemplant la desafectació en el pla general metropolità del vial que el travessava i que el govern d’Ada Colau volia dur a terme.

Han votat a favor de deixar sense efecte aquesta mutilació BCNxCanvi que, a través del seu conseller Jordi Daura  ha estat qui ha activat la iniciativa, Cs, JxCat. S’han abstingut Barcelona en Comú i PSC, i només ha votat en contra ERC malgrat que és un front d’oposició.

No deixava de ser una contradicció que en el moment en el qual el govern municipal redueix la vialitat obstaculitzant els vehicles privats en àrees cèntriques, en una zona de baixa circulació es volgués obrir un nou vial que trencava una important zona verda. De fet, Colau podia haver desafectat aquest vial i tractar tot l’espai en clau 7A, però no ho va fer.

L’afectació significava dividir el recinte del santuari en dues parts que danyaven la instal·lació de 60 menors tutelats de la DGAIA on tenen la residència i els espais de lleure. A més el santuari i el seu entorn està protegit com a bé cultural d’interès local, alhora que desenvolupa una important tasca social.

Tant la DGAIA com el Consorci de Serveis Socials de Barcelona sempre s’han mostrat contraris a l’afectació, a més, com és lògic, del mateix patronat de Sant Josep de la Muntanya. El que no està clar és quina ha estat la veu de l’Arquebisbat en tot aquest problema, perquè no es coneix que hagi fet pública la seva posició, malgrat qu,e com és lògic, només podia ser contrària a l’afectació.

Ara amb l’acord del districte l’Ajuntament hauria d’iniciar el procés de tramitació de la desafectació, més quan els dos partits de govern s’han abstingut. És el moment de fer-ho, perquè si es deixa passar l’actual circumstància de proximitat de les eleccions, en la qual el govern municipal sempre és més feble, com ho ha manifestat amb la seva abstenció, es corre el risc d’eternitzar el problema.

Teniu problemes importants amb la mobilitat a Barcelona i per accedir a la ciutat?

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú