Capital

La inversió de fons de capital baten rècord a Espanya

Durant el primer semestre d’aquest any 4.060 milions d’euros s’han invertit a Espanya com a fons de capital Merkel. Aquest rècord pel que fa al volum és superior en més de mil milions d’euros respecte al segon semestre de 2018 i més de tres mil milions d’euros respecte al primer semestre de 2019. Aquestes dades, publicades per l’Associació Espanyola de Capital, Creixement i Inversió ( ASCRI), mostra com Espanya se segueix mantenint com una regió econòmica atractiva per als inversors.

Aquests bons resultats no inclouen la compra del 80% de Grup Palaus per part de la MCH i Ardian por 250 milions i l’adquisició de Pastes Gallo por Proa Capital por Al voltant de 230 milions, entre altres.A més de l’atractiu de les empreses, una altra de les principals causes són els baixos tipus d’interès i la gran liquiditat que hi ha als Mercats. Els Experts assenyalen que aquest fenomen s’ha convertit en una bombolla especulativa. Per poder valorar-ho, n’hi ha prou comparar el preu de les vendes respecte a l’ebitda (benefici abans d’interessos, impostos, depreciacions i amortitzacions) de l’empresa. En el cas, per exemple, de Pastes Gallo i Grup Palacios, por Exemple, s’acaben d’acordar sengles vendes a un preu de més de 10 vegades l’ebitda.

Tot i els bons resultats, un esclat d’aquesta bombolla financera podria suposa un dur cop pel camí de recuperació econòmica que ha aconseguit seguir Espanya en els darrers anys.

Cal destacar, però, que si abans de la crisi econòmica en el sector les compres es feien amb un 70% de deute i un 30% de capital, ara ronda aproximadament del 50% -60%. Per tant, el cost del finançament és menor i és una mica més prudent respecte en els temps de bonança. Per a la consultora KPMG la situació es mantindrà amb gran Estabilitat al llarg dels anys vinents. El motiu? Els baixos tipus d’interès juntament amb l’alternativa poc plausible d’un augment generalitzat del cost del deute.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú