la caixa

La Caixa-Sabadell. El somni d’una Catalunya impossible

L’anunciada fusió entre CaixaBank i Bankia per crear la primera entitat per a actius financers a Espanya, permet deixar volar la imaginació i somiar què hauria pogut passar amb un govern de la Generalitat avalat al llarg del temps per la seva solvència i qualitat, que hagués inspirat una fusió entre Caixabank i el Banc de Sabadell.

Naturalment, en aquest escenari La Caixa, tant el banc com la Fundació, hauria mantingut la seva seu social a Catalunya perquè res hauria amenaçat la seva independència, tot al contrari. En aquest supòsit de fusió, més aviat absorció per part de Caixabank donada la diferència de grandària, hauria resultat també la primera entitat en actius d’Espanya i la desena d’Europa amb quasi 600.000 milions d’euros. Catalunya, Barcelona, s’hauria convertit en una plaça financera de rang europeu i internacional amb tots els atractius que aquest fet genera per a activitats subsidiàries d’aquests grans centres de decisió.

És possible que hi hagués raons estrictament tècniques que potser no feien aconsellable la fusió des del punt de vista del negoci bancari. Ho desconeixem. O potser sí. Potser hauria resultat una bona integració. En tot cas, avui és economia ficció i només serveix per dibuixar escenaris de tot allò que Catalunya va perdent amb l’obsessió d’una part dels seus dirigents polítics i econòmics per una independència que saben que ells, almenys, no veuran mai.

Els canvis que l'Ajuntament de Barcelona ha fet amb una nova redistribució de l'espai públic, ús afecta quan porteu els nens i nenes a l'escola?

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú