jOVES cENTRE cATALÀ

Joves de Centre Català reclama unitat política per la construcció d’un Nou Catalanisme en el seu acte de presentació

Aquest dimarts 15 de juny Joves de Centre Català ha celebrat a l’Ateneu Barcelonès el seu acte de presentació, amb l’assistència entre el públic de diverses personalitats polítiques de l’espai de centre catalanista.

Hi han intervingut Maria Cortadellas, Iker Freiria, Guillem Espaulella, Marc Miró, Eugeni Gay i Joan Albert Fabra.

Ha presentat l’acte Maria Cortadellas. Iker Freiria ha fet èmfasi que “Joves de Centre Català neix amb la voluntat de ser l’adob d’aquesta terra bona i fèrtil, la terra de la unitat del nostre espai polític, on tots plegats plantarem la llavor del nou catalanisme. Farem de l’associació un pol de creació d’idees i sinergies. Un punt de trobada de joves dels diversos partits que componen el nostre l’espai polític i de joves independents que defugen la política de partits, però que volen posar el seu gra de sorra en la reconstrucció de Catalunya.”

Guillem Espaulella ha parlat sobre la necessitat de plantar batalla en les idees: “El marc conceptual processista ha acabat amb el debat ideològic a Catalunya i mentrestant els valors de l’esquerra pura i dura s’han assentat en el pensament col·lectiu. L’única alternativa discursiva ha vingut per part de Vox i l’extrema dreta. En temps de maximalismes els centristes no podem permetre’ns el luxe de no actuar, o correm el risc de desaparèixer del tauler ideològic. Necessitem quadres i discurs. Formació, formació i formació. Crear perfils intel·lectuals, formar-los culturalment i política i disposar de verdaders representants a l’hora de donar la batalla. En això estem.”

Marc Miró ha reflexionat sobre Barcelona: “Des de Joves de Centre Català estem convençuts que l’espai catalanista regenerador té la capacitat de construir aquesta alternativa a Colau gràcies a l’experiència, formació i ganes de treballar per Barcelona que les dones i homes, entitats i partits que formem part d’aquest espai tenim. Aquest ha de ser un projecte inclusiu, realista, però també engrescador, que permeti mirar el futur d’aquesta gran ciutat amb optimisme. Sense Barcelona, difícilment el catalanisme que defensem tornarà a tenir entrada al Parlament de Catalunya, per tant les eleccions de dintre de dos anys són claus pel futur de l’espai que representem.”

Eugeni Gay ha parlat sobre la complexitat del món actual, en totes les seves dimensions, des d’una perspectiva jurídica, sanitària, fiscal, econòmica, tecnològica i geopolítica, i el risc que l’esfera de la dignitat humana i la llibertat individual retrocedeixin en aquest context de complexitat creixent. Finalment, ha donat el seu suport a Joves de Centre català i ha fet una crida a lluitar per poder seguir sent ciutadans lliures i seguir sent catalans.

Joan Albert Fabra, el president de l’associació, ha fet una crida a la unitat política del catalanisme: “Catalunya ha perdut efectivament la seva perspectiva, però el més greu és que perdent la perspectiva ha perdut també el seu futur i la seva esperança. Perquè només vivim en el present, anem tirant, i qui dies passa anys empeny. Però vivim sense transcendència, sense un destí comú i compartit per tots els catalans i sense la voluntat de voler-lo assolir.

El Nou Catalanisme ha de ser una manera d’entendre Catalunya que ens permeti deixar de mirar-nos el melic, i per tant ser esclaus del nostre passat, per tornar-nos a marcar una meta col·lectiva il·lusionant i transcendent, realista, perquè si no és realista generarà moltes frustracions, i que ens posi de nou en la senda del creixement social, cultural, econòmic i demogràfic. Catalunya necessita una nova Renaixença, i el NOU Catalanisme és i ha de ser esperança. Una esperança que sigui una resposta directa, contundent i inapel·lable a totes les frustracions i a tot el tedi que ha provocat l’independentisme durant els últims anys del procés.

Per això haurem de treballar sense descans, perquè tenim adversaris formidables. Treballar en l’ideari. Treballar les propostes. Treballar el desplegament. Treballar als despatxos, als platós, a les xarxes i als carrers, per convèncer a la gent que un futur millor és possible. Treballarem fins la victòria, fins fer fora Ada Colau de l’Ajuntament de Barcelona, fins fer fora de la Generalitat els que han denigrat el prestigi de les nostres institucions i han posat en perill el nostre autogovern. Treballarem fins que governem, i quan governem treballarem encara més. Treballarem, treballarem i treballarem, perquè sense treballar no guanyarem. I guanyarem, perquè com sempre l’esperança acabarà prevalent sobre la foscor d’aquells que només volen tirar sal a les ferides i debilitar el nostre país per poder-lo seguir parasitant, com han fet fins ara.”

Al cloure l’acte, el públic ha cridat UNITAT amb una sola veu.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.