Nou catalanisme

Els joves fan el primer pas per reconstruir el gran espai de centre a Catalunya

Els joves de centre català que procedeixen de diverses sensibilitats polítiques s’han unit en una associació per impulsar la reconstrucció de l’espai central de la política catalana.

Es presentaran el dimarts 15 de juny a l’Ateneu Barcelonès en un primer acte del nou catalanisme que volen contribuir a construir.

Per aquest motiu criden a les diverses formacions que se situen en aquest espai, PDeCAT, Lliga Democràtica, Lliures, PNC i Units a que “abandonin les seves trinxeres organitzatives per començar a treballar en la construcció d’un nou catalanisme centrat, ampli, dialogant, integrador, ambiciós i apassionat per aquesta terra”, que estigui en posició, com a un dels seus primers objectius, de fer fora de l’Ajuntament de Barcelona a Ada Colau, i que més enllà aspiri en pocs anys a tornar a governar Catalunya.

Refusen l’estèril partidisme, volen construir un centre ampli, que consideren que ha de ser integrador o que no serà, centrat en l’articulació dels valors que tots compartim en la respostes que el país tant necessita.

Els joves, catalanistes de centre, tornen a treballar plegats per reconstruir l’economia, la reconciliació social i la regeneració de les institucions catalanes. Per assolir-ho volen actualitzar el discurs del catalanisme per donar respostes als reptes del segle XXI.

Han creat una pàgina web i també compten amb un Manifest  i un Decàleg que són prou explícits del seu projecte. En aquest cas la joventut i maduresa de la proposta van de la mà. Sens dubte constitueixen un exemple fantàstic de com impulsar un nou projecte polític que es vegi  lliure de protagonismes personals i d’etiquetatges polítics que, en lloc d’orientar el que fan és crear fronteres.

Aquesta iniciativa dels joves mereix tot el suport de la societat civil catalana i situa un primer horitzó de sentit. Que siguin precisament els joves qui hagin donat l’exemple i el primer pas omple d’esperança.

Com valores el nou Govern de la Generalitat?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.