Habitatge: es consolida la pujada de preus en les capitals

La crisi de la covid no ha abaratit els preus de l’habitatge tant com els del lloguer. Al contrari, segons l’estadística que maneja el portal més gran d’anuncis del mercat, Idealista, el preu de les cases per a la venda ha pujat en el conjunt d’Espanya en l’últim any un 4,4%. Aquest increment contrasta amb la caiguda interanual del 6% que ha experimentat el preu mitjà del lloguer.

L’excedent d’habitatge per a la venda no ha augmentat com el del lloguer (que s’ha duplicat). Paral·lelament, d’acord amb les dades d’Idealista, el preu de les cases ha aconseguit al maig un màxim històric en punts d’alta demanda, com Balears, la província de Màlaga i els afores de la capital del país, Madrid.

“Els preus en els principals mercats no han sofert caigudes en venda durant la pandèmia i han aconseguit mantenir-se. La crisi sanitària no va portar amb si un augment de l’oferta disponible, però en canvi si va augmentar l’apetit de la demanda, la pressió de la qual ha anat creixent en els últims mesos”, afirma Francisco Iñareta, portaveu d’Idealista.

L’estalvi de les llars espanyoles va pujar al 14,8% de la seva renda disponible en 2020, el percentatge més alt de la sèrie històrica de les dades de l’Institut Nacional d’Estadística. Les famílies a Espanya acumulaven 917.500 milions d’euros en comptes corrents i dipòsits bancaris a tancament de gener de 2021, la qual cosa suposava 65.600 milions més que en 2020.

Durant el mes de maig, 35 capitals han experimentat increments en el preu de l’habitatge. La pujada més pronunciada és la viscuda per Pamplona on les expectatives dels propietaris van pujar un 5%. Li segueixen Lleida (2,7%), Toledo (2%), Girona (1,9%), Palma (1,7%) i Vitòria (1,6%). Osca és, en canvi, el mercat on més han baixat els preus durant el mes de maig (-2,6%) seguida per Santa Cruz de Tenerife (-1,5%), Alacant (-1%), Lugo i Bilbao (-0,8% en totes dues capitals).

Sant Sebastià és la capital més cara d’Espanya en situar el seu preu en 4.847 euros/m² de l’habitatge. Li segueixen Barcelona (3.989 euros/m²) i Madrid (3.746 euros/m²). Lleida, en canvi, és la capital més econòmica amb els seus 1039 euros/m², seguida per Múrcia (1.073 euros/m²) i Huelva (1.099 euros/m²).

El preu de les cases per a la venda ha pujat en el conjunt d'Espanya en l'últim any un 4,4%. Aquest increment contrasta amb la caiguda interanual del 6% que ha experimentat el preu mitjà del lloguer. Click To Tweet

Estàs d'acord que s'atorguin els indults als condemnats pel procés?

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.