La Sagrada Família és la icona en creixement de Barcelona, el que la defineix com a imatge global i constitueix el primer atractiu turístic de la ciutat, unint popularitat i cultura, una relació no sempre fàcil. Tan sols cal recordar que el segon focus d’atracció és l’estadi i el museu del Barça.

Per a alguns el principal inconvenient de la Sagrada Família, començant pel mateix govern municipal, és que es tracta d’un temple, i a més expiatori! Terrible. Aquesta és la causa per la qual han fet i fan l’impossible per deturar-la; desprestigiar-la, però malgrat tot, la Sagrada Família continua creixent gràcies al seu èxit.

El seu atractiu s’ha vist accentuat pel nou estel lluminós de la Mare de Déu que corona l’extraordinari edifici fins que la part central dedicada a Jesucrist la superi en alçada. L’encesa de l’estel va ser trending topic mundial i s’ha convertit en una nova imatge icònica de Barcelona reproduïda en multitud d’objectes. És un nou motiu de visita turística en temps d’escassetat i una raó per sortir a la nit que és quan, per raó de la seva il•luminació, el seu impacte és més espectacular.

Però, vet aquí, que ara l’estel roman a les fosques. S’ha fet córrer la brama que són els veïns que demanen que s’apagui. No cal ser massa espavilat per veure que és una raó estranya, perquè per veure la llum necessiten mirar amunt i si això es fa massa estona el torticoli està assegurat, i no pensem que aquest sigui el problema. A més la llum s’apaga aviat a la nit i la seva aportació a gran alçada és més aviat agraïda en una ciutat on la il•luminació pública, d’un groguenc famolenc, només inspira tristesa, i encara gràcies, perquè continuem amb molts carrers i zones mal il•luminades malgrat els anys que fa que governa Colau i el seu feminisme, que hauria de saber que una de les millors garanties de seguretat nocturna és un enllumenat públic clar i potent.

La raó de la no encesa de l’estel icona de Barcelona és més de l’Ajuntament d’Ada Colau, que vol regular-hi les condicions. Només faltaria. Segurament podrien haver-ho pensat abans, però no, han esperat que esclatés el boom de l’estel de la Mare de Déu, que vinguessin turistes a veure l’encesa a la nit i la trobessin apagada, per decidir que han d’establir no se sap quina regulació.

És el que fa millor Colau, prohibir. Prohibir tot allò que es mou i dona vida a la ciutat. Ella és la millor expressió i, per tant, recol•lectora de vots de tots aquells que senten autoodi per l’activitat de la capital de Catalunya i gaudirien veient-la reduïda a la pau dels cementeris, això sí, amb voravies violentades per les contínues agressions de bicicletes i patinets als vianants. Una ciutat que volen controlada i que alhora es mostra salvatge i misericorde per a la gent que camina i pels partidaris de la llum.

Exigim que l’estel de la Sagrada Família torni a brillar!

Estàs d'acord que l'estel de la Sagrada Família es mantingui apagat per iniciativa de l'Ajuntament de Barcelona?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

2 comentaris. Leave new

  • Colau, l’adoració de Maria és un signe ben gran de la importància i l’honor que en la nostra cultura donem a les dones. I molt especialment a les mares.

    Respon
  • Fuera ya de una vez Colau te has cargado Barcelóna, se han ido miles de empresas de Barna por culpa de ella.

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.