Internet

Espanya: el trànsit a internet es triplica

A Espanya el trànsit a internet s’ha triplicat respecte als últims dies. El confinament de milers de ciutadans s’està traduint en un augment exponencial del consum a les xarxes a causa del teletreball, comunicacions i l’oci. Movistar ha detectat un increment de trànsit considerable en la seva xarxa, relacionat amb les mesures establertes en relació amb el coronavirus (COVID-19). S’ha detectat un increment del trànsit a la xarxa IP de Movistar d’uns 1.000 Gigabits per segon (1 Terabit per segon) més que en els dies previs. Això ha estat motivat principalment per un increment fort en el trànsit de gaming que s’ha triplicat respecte als dies anteriors. Les fonts de gaming que més han crescut han estat PlayStation, Blizzard i Xbox.

Per la seva banda DE-CIX, operador de punts d’intercanvi d’Internet, ha detectat un nou rècord mundial de transferència de dades en la nit de dimarts passat. Mai abans, segons DE-CIX Frankfurt, s’havien intercanviat tantes dades en hora punta en un punt d’intercanvi de la xarxa. La mateixa empresa explica que part d’aquest succés es deu, per descomptat, al coronavirus. L’ús d’Internet està sent clau en multitud d’aspectes. Els equips de la zona van registrar més de 9,1 terabits per segon.

Mai abans, segons DE-CIX Frankfurt, s'havien intercanviat tantes dades en hora punta Click To Tweet

“Aquest rècord confirma que DE-CIX Frankfurt i la regió metropolitana Frankfurt Rhein-Main, conformen un dels hubs d’intercanvi de dades més importants del món. A més de l’estacionalitat, aquesta fita coincideix amb la situació excepcional que la població està experimentant actualment amb el coronavirus”, afirma el Thomas King, Chief Technology Officer (CTO) de DE-CIX.

Així, King destaca l’ús d’internet en aquests dies, ja que “està jugant un paper cada vegada més important, ja sigui per compartir informació, veure pel·lícules en streaming o jugar en línia. Garantir una infraestructura d’Internet estable i segura, independentment de la dificultat que siguin els temps, és una de les nostres majors prioritats”.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú