Units per Avançar plantea al PSC reeditar la Alianza para concurrir juntos a las elecciones al Parlamento del 14 de febrero

Transcribimos la nota del Consell Nacional d’Units per Avançar

El Consell Nacional d’Units per Avançar ha avalat per unanimitat la proposta de la direcció democristiana de plantejar al Partit dels Socialistes de Catalunya la reedició de l’Aliança pel Seny i pel Catalanisme subscrita el 2017 i que va derivar en la creació de l’actual grup parlamentari Socialistes i Units per Avançar, per tal de tornar a concórrer conjuntament a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, previstes per al 14 de febrer de 2021.

Units per Avançar fa una valoració positiva de l’Aliança amb el Partit Socialista i del funcionament del grup parlamentari, del qual dos dels disset membres pertanyen a Units.

En opinió de Ramon Espadaler, secretari general d’Units i diputat, “la principal raó de ser del pacte subscrit el 2017 era poder presentar una alternativa catalanista que treballés per la cohesió social i la convivència i que fugís de les posicions extremes de l’independentisme i de l’immobilisme”.

Per a Espadaler, el motiu que va fer néixer aquell acord, la greu bipolarització al si de la societat catalana com a conseqüència del procés, continua malauradament vigent: “no ens trobem encara a les primeres eleccions del post-procés, sinó que estem encara en les darreres eleccions del procés. En conseqüència, el sentit de l’acord continua vigent”.

L’acord es basava en les moltes coincidències entre la socialdemocràcia i la democraciacristiana, alhora que atorgava un marge de llibertat de vot als democristians en tres àmbits: l’educació, la política sanitària i les qüestions de consciència. Una llibertat de vot que ha estat exercida pels diputats d’Units en diverses ocasions, bé en defensa de l’escola concertada en totes les seves expressions, bé per defensar la bondat de la col·laboració publicoprivada en l’àmbit de la sanitat. En l’àmbit dels temes que afecten a la consciencia, els democristians han exercit el vot diferenciat en qüestions com  la defensa de les cures pal·liatives davant la legalització de l’eutanàsia.

Per a Units per Avançar hi ha dues raons més que justifiquen la reedició de l’acord parlamentari: la crisi sanitària, econòmica i social derivada del covid19 i la preocupant fragmentació de l’arc parlamentari. Pel que fa a la crisi sanitària, econòmica i social, Units per Avançar destaca que la defensa dels pilars de l’Estat del Benestar és una qüestió prioritària en la pròxima legislatura, un àmbit que uneix les dues visions: la democratacristiana i la socialdemòcrata.

Pel que fa a la fragmentació parlamentària, Units per Avançar aposta pel la unitat del catalanisme davant d’un independentisme cada vegada més fracturat i més enfrontat amb si mateix i d’un immobilisme que ha estat incapaç de presentar cap alternativa a la crisi generada pel procés.

Per tot plegat, Units per Avançar plantejarà al PSC la reedició de l’Aliança pel Seny i pel Catalanisme adaptant-la a la nova conjuntura.

Barcelona, 29 d’octubre de 2020

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Rellena este campo
Rellena este campo
Por favor, introduce una dirección de correo electrónico válida.

El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.