Enquestes: Mitjana fins al dia 14 de Novembre

Les dades que facilita Electocracia donen informació actualitzada de totes les enquestes fetes durant els últims 15 dies i permeten, per tant, una visualització de la tendència que és tant o més important que el resultat en un moment concret.

D’acord amb aquestes mitjanes de la primera quinzena de novembre, el PP es manté en el primer lloc amb el 31,3% dels vots i entre 134 i 136 diputats. Va assolir el seu màxim el setembre amb un 32,5% i ara la tendència es manté lleugerament decreixent.

El PSOE se situa a distància amb el 25,5% dels vots i entorn dels 100 escons. Si bé la seva tendència és més aviat a créixer. Veurem si els últims embolics (liquidació del delicte de sedició, el debat sobre la malversació, ara la polèmica amb la llei del “Sí és sí”, mentre, segueix viu conflicte amb la llei trans, etc.) l’afecten. A l’altra banda com a positiu la quantitat del qual disposa per anar esquitxant, si bé l’increment dels preus dels aliments fins a un 15% fa un mal que és difícil de parar.

En tercer lloc se situa Vox amb un 14,7% i de 41 a 43 diputats amb una tendència que tant pot ser a l’estabilitat com a un lleuger decreixement. En tot cas cal assenyalar que assolí el màxim el març passat amb un 20,9% dels vots i des d’aleshores quasi sense alts i baixos ha anat decreixent.

UP es manté per sobre del 10%, exactament un 10,6% i entre 24 i 26 diputats. La seva tendència sembla indicar estabilitat o decreixement i el seu màxim més pròxim el va aconseguir el gener amb un 12,1%.

Más País no es mou dels migrats resultats que assoleix entorn del 2,5% i entre 3 i 5 escons que sobretot provenen de Madrid i de la seva aliança amb els valencians de Compromís.

Cs es manté pla sense presència al Parlament.

Per tant, amb aquesta foto actual, el PP si comptés amb els vots de Vox obtindria la majoria absoluta per sobre els 168 escons, però amb un marge més ajustat del que hi havia fa un mes. El problema del PP és que la fragmentació del Congrés i l’orientació d’aquests petits partits, entre els quals destaquen els 13 vots d’ERC, l’obliga a obtenir la majoria absoluta amb molt pocs suports exteriors. El principal és el de Vox.

En tot cas, és evident que l’actual coalició governant tindria, d’acord amb aquesta fotografia, 128 escons i no aconseguiria formar govern, malgrat que alineés tots els partits que habitualment li donen suport.

Creus que la supressió del delicte de sedició resolt el problema de Catalunya?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.