Enquestes mes d’abril: es redueix la distància entre PP i PSOE?

L’última enquesta publicada, en aquest cas pel diari la Razón a càrrec de NCreport, manté la jerarquia de posicions entre els diversos partits, però amb canvis que en alguns casos no són menors, sobretot per la diferència entre socialistes i populars, que en aquest cas s’escurçaria a només 3,6 punts favorables als socialistes. Com es pot veure a la taula adjunta, la resta de previsions i tendències situen la diferència entre 7 i 8 punts. Caldrà veure si el resultat de NCreport és l’inici d’un canvi de tendència o en realitat respon més aviat a un esbiaix.

 

Cs per la seva banda es manté en la franja comuna d’un sòl del 16 &% i un sostre del 18%. Aquesta persistència en els resultats fa pensar que està en una posició consolidada.

En el cas d’Unidas Podemos el resultat d’aquesta última enquesta els situa clarament per sota de la franja habitual de vot, donat que li confereix un 11,9% quan en les anteriors prospeccions es movia en la franja del 12-13%.

I en el cas de Vox es confirmaria la xifra del 10% com la més possible, si bé podria insinuar-se el que altres estudis demoscòpics apunten que es una lleugera però persistent tendència a la baixa.

Pel que fa als partits catalans, ERC minvaria el seu resultat en assolir només un 3% i el PDeCAT es mantindria amb una posició secundària, amb l’1,3%. No obstant això, ERC es consolidaria com la primera força, doblant o més els vots del PDECAT, que a hores d’ara encara no notaria cap efecte del lideratge de Puigdemont.

Podríem dir que havent començat el mes de les eleccions, el primer lloc dels socialistes és inqüestionable, i l’interrogant és la distància que el separarà del PP

Enquestes mes d’abril: es redueix la distància entre PP i PSOE? A Catalunya ERC duplica amb vots a Puigdemont

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.