En plena crisi, aquests són els salaris de TV3

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), l’empresa que gestiona TV3 i els altres canals de la televisió pública, té mala fama per dos fets. Un, per l’elevat nombre de persones contractades, i l’altre, per les elevades retribucions que perceben. Ara, el 2021 i quan s’ha produït una reducció del salari mitjà a Catalunya, és un bon moment per observar la situació d’aquest grup, que constitueix en si mateix una força ideològica i corporativa dins del país. Comencem per recordar que el salari mitjà de Catalunya és de 24.150 euros. Naturalment, la gran majoria de la població cobra menys, com ho assenyala la xifra del salari més freqüent.

En el cas de TV3, els sous més baixos corresponen al personal de magatzem i a l’ordenança, feines no gaire especialitzades. Doncs bé, els seus sous se situen entre els 31.693 en el cas del magatzem i 30.000 en el de l’ordenança. Qui fa aquesta feina a TV3 se situa molt per sobre del salari mitjà a Catalunya.

Amb aquesta indicació ja n’hi hauria prou per constatar la situació de privilegi, però és bo donar una ullada més per veure la inflació que afecta la corporació. Per exemple, tenen 430 redactors que cobra cadascun d’ells 54.000 euros anuals. Cal assenyalar que en tots els casos aquesta xifra no incorpora el plus per antiguitat, i per tant, donat que es tracta de personal molt envellit, totes les xifres són en realitat sensiblement més altes. No s’entén per què les taules de retribució de TV3, que és obligatori fer públiques, no incorporen el complement per antiguitat. Possiblement perquè aleshores l’escàndol pels nivells salarials es multiplicaria.

Comptant que la televisió faci 20 hores de producció diària, correspondria a que cada redactor tindria 3 minuts de feina al dia. Naturalment les hores efectives en les que aquesta tasca intervé són molt inferiors. Aquesta aproximació ja dóna una idea de com està d’inflada la plantilla. Les retribucions d’un redactor a TV3 no tenen res a veure, per elevades, a les que es donen al mercat de la comunicació. Un altre capítol important és el dels operadors. TV3 té literalment una companyia sencera dedicada a aquesta feina, 104 persones que reben 44.162 euros.

L’altre capítol inflacionari és el dels caps. Té 9 directors d’àrea que cobren 82.000 euros l’any. 26 caps de departament que cobren una xifra semblant, 79.344 euros; i 11 caps de servei amb una retribució de 73.289 euros. També hi ha 4 redactors en cap amb retribucions de 78.000 euros, 4 editors que reben 75.000 euros i diversos treballadors de “nivell H” que cadascú percep 71.320 euros i que sumen l’extraordinària xifra de 121 persones. Aquest concepte de diversos “nivell H” donaria per a una indagació profunda.

S’entén que TV3 s’hagi configurat com un niu de privilegis i corporativismes, perquè difícilment trobaríem un altre lloc professional amb les mateixes condicions laborals. Naturalment, la televisió és altament deficitària i aquests sous, en la seva gran majoria, han de ser coberts pels pressupostos del Parlament. Els diners que guanya TV3 no van a altres bandes, i això succeeix quan patim una crisi sanitària històrica per manca de recursos.

Difícilment trobaríem un altre lloc professional amb les mateixes condicions salarials que les de TV3 Click To Tweet

La CUP ha d'ocupar la presidència del Parlament de Catalunya?

Loading ... Loading ...

 

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

18 comentaris. Leave new

 • Josep María
  9 març, 2021 23:55

  Supongo que el dinero que paga TV3 a sus empleados tal vez sea excesivo así como la cantidad de empleados, pero lo que si está claro que es la mejor televisión de España.

  Respon
  • Hay gente que opinamos que es de las peores de España. Básicamente porque esta demasiado ideologizada.

   Respon
 • No diu el q cobren els presentadors de programes i telenotícies q m imagino q deu ser una brutalitat, com per exemple Lidia Heredia, Raquel Sans, Xavi Corral, etc etc

  Respon
 • Àngel Moltó
  11 març, 2021 02:04

  El servei que dóna TV3 a tots els catalans, valencians, com per altres xarxes no té peu es la primera televisió pública de tot l’estat per sobre i tot dels canals privats nacionals, per tant em sembla correcte que els seus empleats tinguin uns sous per estar satisfets altres haurien de fer el mateix no pas criticar, sempre cal veure en positiu les millores siguin tant laborals o econòmiques.

  Respon
 • Sincerament crec tot el contrari, és partidista i sense ànima periodística, això permet tapa tota la corrupció existent

  Respon
  • Josep Trilla i Clè
   11 març, 2021 19:46

   Albert: per a un casual, tu has vist la resta de les TV de la resta d´”Autonomies” ? Doncs, jo si !!! Per a opinar, és té que restar informat i per el que tu dius, no ho estas !!!

   Respon
 • Siempre atacando TV3, por qué no sé publican l’ós salarials de TV1 O de otras comunidades autonomas? Se nota mucho el odio que tenéis a TV3 y a los catalanes. Sobretodo se nota que no quereis que se hable catalana. Mut triste todo

  Respon
 • Josep Maria Voltas Pedret
  11 març, 2021 08:50

  TV3 quien te a visto i quien te ve ,dista molt de ser laTV3 dels seus comensamets

  Respon
 • La tele en general es basura en tots els seus àmbits.Desde noticiaris a programas d’entreteniment en qualsevol cadena i a qualsevol hora.Sen salven ben pocs.La tele hauria de ser de pagament i no pública i menys amb aquests sous que no tenen justificació ninguna i destinar els diners a altres coses mooooolt més inportants que desinformar o dir si plourà o si fulano s’ha casat amb mengano.

  Respon
 • Joan Carles Vila
  11 març, 2021 14:22

  És una senda elefants , no és justifica aquesta despesa de cap de les maneres , ja cansa tant del mateix, sempre els mateixos i aquí parlant de la plantilla ,els colabiradors cobren al que no està escrit , és brutal i no ni ha valor afegit de res.
  És una llàstima mal gastar tant diner públic per fer al que es fa…..

  Respon
 • És una injustícia total….veure els sous dels metges i les enfermeras i els sous de TV3.

  Respon
 • Josep Andrés Guimerà
  12 març, 2021 16:15

  Si es mira con ho fan molts potser que hi hauria que tancar totes les televisions de l’estat i no sols crítica la de Catalunya.

  Respon
 • Rosa Maria Saiz
  12 març, 2021 17:58

  Dons crec que no és un salari estronomic. Perquè no mirem tele 5 i comencen a fer números i antena 3. La sra.Griso cobra un Montón per res i no parlem de Ana Rosa Quintana, una fortuna. Sense comentaris.

  Respon
 • Sempre he pensat que te una plantilla inflada. Els sous es corresponen amb las feinas, no cal buscar altres coses. Tothom te dret a un salari digne . A aquets imports es te que descontar un IRPF que no es poc. Jo si que reduiria plantilla i aumentaría las horas anuals de treball.

  Respon
 • Potser els sous de TV3 estan inflats, però son els que marca el conveni col.lectiu. El nombre de treballadors (3 minuts de feina al dia, segons el redactor d’aquesta informació), no es diu amb la realitat, i sé del que parlo. Per acabar, TV3 paga massa bé ? o els altres mitjans no paguen prou bé als seus assalariats ? Com a treballador, ara jubilat, crec que cal pagar i tractar millor als treballadors del que ho fan la majoria de les empreses periodístiques d’aquest País i del País veí.

  Respon
 • Carlos Torres
  14 març, 2021 11:23

  Els professionals de TV3 han de cobrar igual que els d’altres professionals de televisió, seguint sempre el conveni que hauria d’haver en el periodisme igual que en altres activitats.
  Avui en dia el problema de TV3 es que serveix de suport al procés d’independencia dels partits politics i això no em sembla correcte, ja que com a bé públic ha de ser neutral a nivell politic i donar veus a tots els partits de l’arc parlamentari inclós als radicals d’un i de l’altre costat, agradi o no. Es així de clar.

  Respon
 • Sembla q nomes hi han catalans al mon ,no hi ha mes temas ,dejeu de parlar, TV3 es la mijor

  Respon
 • Ramon Riera Capdevila
  6 febrer, 2023 18:50

  Sobra personal i molts tertulians.

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.