empresaris

Els presidents Sánchez i Aragonès planten els empresaris

Una nova moda s’ha posat en ús: la de plantar els empresaris si no els hi resulten complaents als respectius presidents. Sánchez ho ha fet en la clausura del Congrés de l’Empresa Familiar. Malgrat la lògica invitació i les reiterades peticions, Sánchez no va acudir a la cita i el que encara és més remarcable no ho va fer cap membre del seu govern. És la primera vegada que això succeeix.

Els organitzadors han volgut deixar clar que no va ser un  problema d’agenda perquè van proposar la màxima flexibilitat horària perquè pogués acudir, però no va ser així. En realitat ja no hi va anar l’any passat, però sí que hi va anar un ministre com a mal menor. En aquesta ocasió, ni això.

La raó té el seu origen a l’any 2018, la primera vegada que Pedro Sánchez va acudir a aquest fòrum i no va ser aplaudit per la concurrència. La represàlia des d’aleshores s’ha mantingui i ha anant en augment. Sembla mentida que un president del govern que ens representa a tots en les actuacions sigui capaç d’actuar d’aquesta manera amb la gran empresa familiar, que té característiques molt interessants. Són empresaris que es juguen els seus propis diners en el negoci. Els seus béns depenen de la marxa de l’empresa i, d’altra banda, són organitzacions que tenen una gran capacitat de generar ocupació. Agrupen algunes de les més emblemàtiques i de bona gestió com Mercadona, pels Roig, o el grup Puig, per citar-ne algunes. Però tot això al poder polític no sembla importar-li.

I al fil d’aquesta moda, apareix Pere Aragonès que en contra del que s’esperava d’ell està tenint un inici de govern absolutament decebedor, demostrant que la seva visió política és de vol gallinaci.

En aquesta ocasió ha decidit que no acudiria a la cimera d’empresaris de Catalunya, Aragó Illes Balears i Comunitat Valenciana, que es reuneix a Saragossa. Les organitzacions convocants són la Confederació Empresarial de la Comunitat Valencina, la CEOE d’Aragó, Foment del Treball i la Confederació d’Associacions Empresarials de les Balears. Podríem pensar que potser considera que una reunió empresarial d’aquest nivell és massa de dretes, però és que hi acudeixen els presidents de les tres altres comunitats, que es dona la circumstància que estan cogovernats per socialistes amb coalició amb altres partits d’esquerra.

Aragonès hauria d’explicar per què no li interessa fer-se present en un àmbit en el qual hi tenim importants interessos. En primer terme, econòmics, ja que per exemple la Comunitat Valenciana és el primer client de Catalunya i a la inversa. Després, perquè a la major part d’aquest territori hi tenim un lligam de llengua i cultura que es veu objectivament reforçat en el moment en que els lligams econòmics s’estrenyen i es genera comunitat. I en tercer lloc perquè és evident que tot aquest territori, més l’Aquitània, el Rosselló i Sardenya constitueixen una gran regió econòmica transfronterera que Catalunya hauria de tenir la voluntat de liderar perquè Barcelona en fos la capital. Però res de tot això sembla interessar a Pere Aragonès ni a ERC.

És bo per Espanya un govern tan conflictiu com el de Sánchez i Podemos?

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

Mira els resultats

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú