El TSJC manté les eleccions per al 14-F

Les eleccions catalanes es mantenen per al 14 de febrer. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ratificat aquest dijous la  suspensió cautelar de l’ajornament dels comicis legislatius al 30 de maig. Els jutges han estimat les mesures cautelars reclamades per un particular i quatre formacions que van sol·licitar paralitzar l’ajornament electoral i mantenir els comicis del 14-F. El tribunal ha anticipat la decisió però donarà a conèixer aquest divendres el contingut íntegre de la seva resolució.

La decisió del tribunal es pot recórrer i per això retalla els terminis dels tràmits per motius d’urgència i de resoldre sobre el fons abans del 8 de febrer, quan els partits estiguin en plena campanya.

D’aquesta manera, el punt 5 de la Sala del Contenciós-Administratiu del TSJC ha desestimat les al·legacions presentades pel Govern aquest matí en un informe de 50 pàgines, en què detallaven els motius de la desconvocatòria dels comicis decretada pel vicepresident Pere Aragonès divendres passat. La carpeta lliurada incloïa informes tècnics i jurídics.

El TSJC va acceptar el dimarts de forma provisional les mesures cautelaríssimes que van sol·licitar un particular i la plataforma ‘Esquerra en Positiu’ en sengles recursos per impugnar l’ajornament electoral en entendre que vulnerava els drets fonamentals.

La Sala va suspendre durant uns dies l’ajornament per guanyar temps i així poder estudiar més a fons l’assumpte, ja que va considerar que la paralització del procés hagués impedit la viabilitat de celebrar les eleccions si finalment s’hagués deliberat en contra del ajornament.

Amb aquest calendari electoral, segueix viu el procés i la campanya s’iniciarà dins d’una setmana, a les 00 hores del divendres 29 de gener.

Creus que és encertat posposar les eleccions catalanes al mes de maig?

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

Mira els resultats

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú