llum

El preu de la llum més cara que mai

Per al dia d’avui s’espera que el preu de la llum el més cara de la història d’Espanya. Amb un preu de 106,57 euros MWh, s’ha superat a l’antic rècord dels 103,76 euros de l’11 de gener de 2002.

Aquest augment es deu, segons fonts del sector, a l’alt preu del gas i dels drets d’emissió de CO2, que són els que marquen l’alça en el pool elèctric (el mercat majorista) en els últims mesos. A això s’uneix la menor contribució de les renovables en el mix energètic (en haver poc vent, han d’entrar en funcionament els cicles combinats que consumeixen gas, més car, i fixen el preu marginal) i les altes temperatures, que en alguns llocs del país superen els 40 graus centígrads.

Durant la jornada d’avui, en el primer període ‘punta’, entre les 10 i les 13 hores, les tarifes han oscil·lat entre 0,2522 i els 0,2554 euros el kWh. El segon període més car del dia, entre les 18 i les 22 hores, els preus van des dels 0,2515 a 0,2677 euros. Precisament, entre les 21 i les 22 hores es registrarà el nou màxim: 0,2677 euros el kWh.

A ells s’uneixen també les altes temperatures en aquest inici de setmana, que superaran en diversos llocs del país els 40 graus centígrads, que provoca a un repunt de la demanda. El passat 24 de juny, el Govern va aprovar un reial decret llei per urgència per a reduir els impostos que s’apliquen al subministrament d’energia elèctrica i, amb això, la factura de la llum de les llars, els autònoms, les pimes i el conjunt de les empreses, que suposen la baixada de l’IVA de la llum del 21% al 10% fins a finals d’enguany i la suspensió de l’impost del 7% a la generació elèctrica durant tres mesos.

Malgrat aquestes mesures, la factura de la llum d’un usuari mitjà s’ha encarit un 34,6% en la primera quinzena de juliol respecte al mateix mes de l’any passat, segons dades de Facua-Consumidors en Acció.

Amb un preu de 106,57 euros MWh, s'ha superat a l'antic rècord dels 103,76 euros de l'11 de gener de 2002. Click To Tweet

Estàs d'acord que el president de la Generalitat de Catalunya presenti la candidatura per celebrar els Jocs d'hivern Pirineus-Barcelona 2030?

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

Mira els resultats

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú