retornar els menas

El Parlament de Catalunya diu “no” a retornar els ‘menas’ que delinqueixen

El Parlament de Catalunya s’acabarà convertint en una institució totalment allunyada d’una gran part dels catalans, tot al contrari del que hauria de ser. La més alta institució del país s’ha anat especialitzant en declaracions polítiques i verbalismes varis, totalment allunyats de la funció que li dona sentit: aprovar el pressupost, controlar-ne la seva gestió, fiscalitzar el conjunt de l’acció de govern i representar el conjunt dels interessos dels catalans.

La seva redundància sobre el tema independentista ja ha superat la fase del gest polític per entrar en la monotonia de la impotència d’aquells que justifiquen i cobren per una posició política i no saben què fer amb ella.

Per si això no fos prou, a sobre, es dedica a crear més problemes que a solucionar-ne. Ara mateix ha votat contra una iniciativa popular, per tant nascuda de fora del jocs dels partits, que reclamava que els menors immigrants sense família que haguessin delinquit fossin tornats al seu país d’origen.

Les forces independentistes, CUP, JxCat i ERC juntament amb els Comuns van votar en contra, i Cs es va abstenir. Només el PP va donar suport a la proposta popular. Demanar que els menors delinqüents siguin retornats a les seves famílies no és cap abominació, més quan els fets demostren al llarg dels anys que la Generalitat no té la més mínima capacitat per resoldre i encarrilar aquest drama. Cap solució és bona per aquests nois, però la menys dolenta és ressituar-los en el seu hàbitat social i familiar. La mesura es podria a més perfeccionar, creant incentius per atorgar-los una atenció educativa i laboral en el seu lloc d’origen, que d’altra banda és molt concret perquè la gran majoria procedeixen del Marroc.

El nou tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana de Barcelona, Albert Batlle, ja va plantejar aquesta solució, que també va ser durament desqualificada en el Ple extraordinari de l’Ajuntament dedicat a la seguretat, precisament per republicans i JxCat. La diferència, i no és menor, és que allí els Comuns que governen no van donar suport a aquesta crítica per temor a crear un conflicte en el sí de la coalició de govern. D’aquesta posició variant segons l’escenari se’n diu oportunisme polític.

Si els parlamentaris de la independència voten contra el retorn dels immigrants delinqüents, és necessari que alhora ens expliquin quines solucions concretes tenen, més enllà del vocabulari políticament correcte, per resoldre un problema que va creixent amb el pas del temps.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

1 comentari. Leave new

  • Em sembla perfecte que els politics no visquin al mon real,pero perque amb els meus impostos tinc que mantindre aquesta colla de dropuls,per anomenarlos suaument,que nomes han vingut a robar i violar?

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú