El Corte Inglés

El Corte Inglés: més de 4.000 empleats s’acullen a l’ERO

Per primera vegada en la seva història, El Corte Inglés ha acordat un ERO per a reduir en poc més de 3.000 treballadors la seva plantilla. L’empresa, que pretén reduir la seva plantilla en 3.292 treballadors, ha cobert amb escreix les seves expectatives: més de 4.000 empleats s’han apuntat de manera voluntària al pla (4.312 segons els sindicats). D’aquesta manera, la proposta de sortida (indemnització de 33 dies per any treballat i un màxim de 24 mensualitats, a més d’una prima) ha convençut a bona part de la plantilla. Ara la companyia disposa d’un mes per a analitzar cada cas, fins al 23 de maig.

Així, després de l’anàlisi de les sol·licituds, la xifra de sortides podria variar respecte de les 3.292 acordades inicialment. Dependrà de com quedi l’estructura de la plantilla, ja que la prioritat és garantir el servei en tots els departaments. Per tant, podria ocórrer que, davant els més de 4.000 interessats, després de la negociació acabin sortint de l’empresa fins i tot més dels 3.292 previstos després de la negociació o una mica menys. El número final que no està tancat encara.

Per la part de la proposta econòmica, El Corte Inglés va oferir trenta-tres dies per any treballat amb un màxim de 24 mensualitats —la indemnització que contempla la llei per al cas d’acomiadament improcedent—, just el que reclamaven els sindicats. A més, abonarà una prima d’un 5% del salari anual per als treballadors amb una antiguitat en l’empresa d’entre 5 i 10 anys; del 10% del sou per als quals portin entre 11 i 15 anys, i del 20% del salari per als quals tinguin més de quinze anys d’antiguitat en la cadena de centres comercials.

“En el moment en què a la persona treballadora se li comuniqui l’extinció del contracte, se li lliurarà la sol·licitud d’acceptació del pla de recol·locació i, a més, es posarà a la seva disposició en el compte d’oficines i serveis la quantitat indemnitzatòria més la prima econòmica, la qual podrà retirar-se des d’aquest mateix moment”, indiquen els sindicats.

El Corte Inglés buscarà les millors condicions possibles per als empleats que hagin decidit desvincular-se de la companyia i per això ha contractat dues empreses de prestigi (LHH i ManpowerGroup) perquè ajudin els treballadors sortints a trobar una nova ocupació en funció del seu perfil i interessos professionals. Sobre el pla de recol·locació externa, els sindicats volen fer un seguiment sobre la comunicació i contacte amb les persones que siguin baixa en El Corte Inglés. “Aquest pla suposa un dret per a la persona treballadora, que és gratuït i que li aporta unes garanties de reinserció al mercat laboral per sobre del 85%”, indiquen els representants dels treballadors.

Per tant, podria ocórrer que, davant els més de 4.000 interessats, després de la negociació acabin sortint de l'empresa fins i tot més dels 3.292 previstos després de la negociació Click To Tweet

Creus que els partits polítics han de practicar cordons sanitaris contra altres partits amb representació parlamentària?

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

Mira els resultats

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú