L’economista en cap del Banc Central Europeu (BCE), Philip Lane, ha admès aquest dijous passat que el brot del coronavirus suposa el “major mal de cap” per a les previsions econòmiques de l’autoritat monetària europea. En aquest sentit, Lane ha assegurat que l’escenari base de l’organisme és que l’efecte del coronavirus en l’economia tingui “forma de V”, és a dir, que el seu efecte no serà definitiu i l’economia tornarà al seu curs “Cal veure com de ràpid es conté l’expansió (de virus)”, ha afirmat Lane, puntualitzant que com més aviat passi, més confiança hi haurà en què els seus efectes es limitin al primer o segon trimestre de l’any.

Les declaracions dels dos membres de Comitè Executiu del BCE es produeixen tot just tres setmanes abans de la pròxima reunió de política monetària de l’organisme, que coincideix amb la publicació de les seves noves previsions trimestrals econòmiques sobre creixement del producte interior brut (PIB) i inflació. D’altra banda, els ministres d’Economia i governadors dels bancs centrals de l’G20 estan confirmant en la cimera de Riad la preocupació sobre l’impacte econòmic del coronavirus al món.

La directora general de Fons Monetari Internacional (FMI), Kristalina Georgieva, ha tornat a insistir en el pronòstic de què la malaltia li costarà una dècima de creixement a l’economia mundial aquest any. “Però també estem mirant escenaris més greus en què l’expansió del virus continua per més temps i més globalment i amb conseqüències més prolongades”, ha afegit Georgieva en un comentari abans de l’inici de l’esdeveniment.

El nord d’Itàlia es paralitza

Amb tres morts i més de 50.000 persones en quarantena, l’impacte econòmic no trigarà a arribar. En aquestes regions s’ha decidit suspendre tots els actes que comportin grans aglomeracions i s’han tancat museus, escoles i universitats. Així les coses, i segons va donar a conèixer el president de la regió de Vèneto, Luca Zaia, “s’han cancel·lat tots els esdeveniments públics i privats i s’ha disposat el tancament d’escoles i museus fins a l’1 de març, inclòs el Carnaval de Venècia”. El mític Carnaval és una de les cites més importants de la ciutat dels canals, havia començat fa una setmana i tenia previst concloure dimarts que ve.

A Piemont, totes les escoles i universitats romandran tancades durant una setmana, a partir de demà, igual que totes les activitats didàctiques queden suspeses a les universitats de la regió del nord Friuli Venezia Giulia, tot i que no s’han registrat contagis del coronavirus. El mateix passa en els centres d’Emilia Romagna “donada l’alta mobilitat dels estudiants”. Per la seva banda, la ministra d’Educació, Lucia Azzolina, va decidir suspendre els viatges escolars tant dins el país com a l’estranger.

D’altra banda, el teatre de l’Opera de la Scala de Milà va informar que es veien obligats a suspendre totes les funcions de la setmana vinent. Així mateix totes les fires i congressos que s’anaven a celebrar a la capital econòmica del país han estat ajornats.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.