Consum

El consum ha canviat amb la pandèmia?

Després de mesos de confinament, i amb una crisi econòmica ja evident, els consumidors han canviat en poc temps de manera dràstica els seus hàbits de consum. Ja quan va colpejar la crisi de 2008, va aparèixer un nou model de consumidor més estalviador que tendia cap als productes “lowcost”. Aquesta crisi també deixarà nous perfils i potser alguns es queden durant un llarg període de temps.

Un dels trets més característics del consumidor postconfinament serà, sens dubte, l’orientació cap a l’estalvi i els baixos preus. La crisi del Covid-19 ha portat a un augment en la demanda de compres en línia. Les llars espanyoles han incrementat l’ús d’aquest servei passant de ser utilitzat per 450.000 famílies a prop d’1,1 milions. Aquesta tendència té més sentit durant el confinament, ja que poques botigues físiques han pogut romandre obertes. No obstant això, els experts coincideixen que els ciutadans continuaran proveint-se per Internet.

Segons un estudi de McKinsey&Company, més del 75 per cent dels consumidors a escala mundial esperen que l’impacte se senti durant més de dos mesos, i al voltant del 50 per cent espera que la durada sigui de més de quatre mesos. Fins i tot a la Xina i els EUA, On més del 40 per cent dels consumidors són optimistes sobre la fortalesa general de les seves economies per a recuperar-se, al voltant del 90 per cent espera que passin més de dos mesos abans que les rutines tornin a la normalitat, i més del 50 per cent espera les seves finances es veuran afectades per més de quatre mesos.

Els països europeus que han estat menys afectats per COVID-19 (Regne Unit, França, Alemanya) són una mica més optimistes, amb un 60 per cent dels consumidors que esperen que l’impacte financer duri més de dos mesos. En contrast, gairebé el 100 per cent dels consumidors al Japó i Corea del Sud esperen que les interrupcions de les seves rutines durin més de dos mesos.

El dubte que existeix és fins quan aquests patrons de compra es quedaran i, en cas afirmatiu, si suposaran un gran canvi per a l’economia.

Més informació sobre el coronavirus a ESPECIAL CORONAVIRUS

El consum ha canviat amb la pandèmia? Click To Tweet

El nostre país és racista?

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú