El comerç mundial supera les dades anteriors a la pandèmia

L’Agència de Nacions Unides per al Comerç i el Desenvolupament ha confirmat el bon estat del comerç global. La situació és tal que s’ha recuperat fins a nivells inesperats en el primer trimestre de 2021, superant els previs a la pandèmia de Covid-19. El comerç de béns va augmentar en els tres primers mesos d’enguany un 3% respecte al primer trimestre de 2019 i van ser els sectors relacionats d’alguna manera amb la pandèmia els que van registrar millors resultats.

Les exportacions d’Àsia oriental, en particular de la Xina, han estat les que més s’han revigoritzat, gràcies a la rapidesa amb la qual els països d’aquesta regió van controlar l’expansió del coronavirus, la qual cosa els va permetre aprofitar de seguida la demanda que es va crear entorn de productes que tenien a veure amb la pandèmia.

Els economistes de l’UNCTAD estimen que la recuperació continuarà en el segon trimestre d’enguany i que el comerç mundial podria tancar l’any amb un creixement del 16%, encara que reconeixen que hi ha moltes incerteses pel mig. Ja en el segon trimestre es calcula que el valor del comerç global, incloent béns i serveis, aconseguiria els 6,6 bilions de dòlars, un 31% més respecte al punt més sota del mateix període de 2020 i el 3% superior als nivells prepandèmics.

Si es compara amb un període normal, com 2019, la progressió més gran del comerç entre gener i març passats s’ha observat en els productes agrícoles (18%) i farmacèutics (27%), en els equips de telecomunicacions (20%), maquinàries (19%) i minerals (33%). L’únic sector en el qual la caiguda s’ha mantingut és en el relacionat amb el transport, en particular aeri, amb una reculada del 34% comparat amb dos anys abans i del 19% respecte a la primera part de 2020.

Les exportacions d'Àsia oriental, en particular de la Xina, han estat les que més s'han revigoritzat, gràcies a la rapidesa amb la qual els països d'aquesta regió van controlar l'expansió del coronavirus Click To Tweet

Com valores el nou Govern de la Generalitat?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.