previsions

El BCE rebaixa encara més les previsions econòmiques

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, ha reconegut que l’economia està patint un gran impacte negatiu per la pandèmia i que el decreixement és cada vegada”més ràpid de l’esperat, després del fort rebot dels mesos d’estiu”. La francesa ha explicat que la segona ona de covid-19 està llastrant al sector serveis, el que major pes té en el PIB de la zona euro, la qual cosa al seu torn està pressionant a la baixa la inflació i afectant el mercat laboral, amb unes previsions a la baixa.

L’entitat ha advertit que el Consell de Govern tindrà en compte l’actual escenari pandèmic per a formular les seves projeccions el mes de desembre i per a “recalibrar” els instruments dels quals disposa per a fer front a la crisi. “Ja estem treballant per a recalibrar tots els nostres instruments en la pròxima reunió”, ha reiterat en diverses ocasions Lagarde per a assegurar-se que era prou clara. “Tots els instruments”, ha subratllat, no sols el Programa de Compres d’Emergència per a Pandèmies (PEPP).

Lagarde també ha posat l’accent en el consens absolut de tots els membres del Consell de Govern per a perfilar les noves mesures a partir de desembre i ha ressaltat el compromís total del BCE per a donar suport a la recuperació econòmica de la zona euro. “Ho vam fer en la primera ona i ho farem en la segona”, ha explicat.

En el comunicat remès als mitjans després de la reunió mensual del Consell de Govern a Frankfurt, el BCE assegura que “la nova ronda de projeccions macroeconòmiques elaborades pels experts de l’Eurosistema al desembre permetrà una avaluació exhaustiva de les perspectives econòmiques i l’equilibri de riscos”.

Sobre la base d’aquesta avaluació actualitzada, el Consell de Govern “recalibrará els seus instruments, segons sigui procedent, per a respondre a la situació actual i garantir que les condicions de finançament continuïn sent favorables per a donar suport a la recuperació econòmica i contrarestar l’impacte negatiu de la pandèmia en la inflació projectada”, afegeix.

Lagarde ha reconegut que l'economia està patint un gran impacte negatiu per la pandèmia i que el decreixement és cada vegada més ràpid de l'esperat, després del fort rebot dels mesos d'estiu. Click To Tweet
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú