ERTO

El Banc d’Espanya proposa modificar els ERTO

El Banc d’Espanya considera que és necessari que les persones que es troben en ERTO hagin de formar-se professionalment per millorar la seva ocupabilitat i productivitat. En el seu últim informe descriuen als ERTO iniciats en els primers mesos de la pandèmia en 2020 com a efectius “a l’hora de facilitar la volta a l’ocupació després de les mesures de confinament i limitacions a l’activitat en el segon trimestre de l’any”. A més, l’organisme públic destaca que gairebé el 70% dels assalariats en ERTO en el segon trimestre, van tornar al seu lloc de treball en el tercer.

L’efectivitat dels ERTO de la primera ona de la pandèmia va ser generalitzada en tots els sectors i grups d’edat, sexe i formació. La reducció observada a partir del tercer trimestre també va ser compartida per la major part dels col·lectius, segons l’estudi, encara que van predominar entre els que no van recuperar el treball dones, joves i treballadors menys formats. La construcció, l’hostaleria i el comerç van ser les branques d’activitat que menys assalariats en ERTO van recuperar.

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

Però la situació no és la mateixa per als ERTO iniciats en el tercer trimestre o pels de durada més elevada. La probabilitat de tornar a l’ocupació va baixar fins a un 32% dels acollits a un ERTO. Per això, aconsellen mantenir les ajudes a les empreses dels sectors més afectats per la pandèmia “fins que se superi la crisi sanitària”. La protecció podria vincular-se, afegeixen, “de forma més directa” a la formació dels treballadors afectats que, fins ara, “ha estat relativament reduïda”.

“Més d’un milió de persones treballadores han participat en accions formatives ofertes per empreses, pel SEPE a través de Fundae, per la plataforma digitalitza’t i també per les comunitats autònomes”, repliquen referent a això des del Ministeri de Treball. És a dir, segons aquests mateixos números, prop d’un de cada tres empleats en ERTO van realitzar algun tipus de formació durant la seva suspensió.

Aconsellen mantenir les ajudes a les empreses dels sectors més afectats per la pandèmia fins que se superi la crisi sanitària Click To Tweet

És necessari un nou partit de centre catalanista?

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú