El 66% de les empreses confien a poder recuperar-se a partir de l’any 2022. Així ho reflecteix l’últim informe “Perspectives Espanya” realitzat per KPMG i la CEOE. Encara que la confiança empresarial continua estant marcada negativament per la crisi sanitària, l’informe revela una lleugera millora respecte a l’anterior sondeig realitzat per KPMG el mes de juliol passat. Set de cada deu empresaris o directius consultats encara qualifiquen la situació econòmica com a dolenta o molt dolenta.
No obstant això, amb la vista posada en els pròxims dotze mesos, el 39% de les empreses confien que aquesta millori, enfront del 34% que ho esperaven el juliol de 2020. A més, el 61% preveuen començar a recuperar la seva facturació al llarg d’aquest 2021. Els efectes de la crisi originada per l’expansió del virus en l’activitat empresarial són més que evidents en el document, basat en una enquesta a 1.400 empresaris i directius de 25 sectors. El 44% de les empreses qualifica la seva situació actual com a “sensible”, però espera superar la crisi, mentre que un 5% la titlla de “preocupant” i creu que la seva supervivència està en risc.
A les portes de l’aplicació per part del Govern d’un pla de xoc via ajudes directes per a les empreses, la falta de demanda és una de les principals preocupacions dels directius catalanes. Fins al punt que aquest element s’ha disparat 20 punts en l’últim any i actualment sis de cada deu companyies temen que, pesi a l’aixecament progressiu de les restriccions, en el mercat no hi hagi capacitat suficient per a absorbir les produccions que a poc a poc van reactivant.
La crisi de la covid està impactant de manera estesa i intensa en els balanços de gran part del teixit empresarial, però això no impedeix que una part no menor de les signatures tingui capacitat per a continuar invertint per a millorar els seus negocis. Concretament, l’informe elaborat per KPMG indica que quatre de cada deu companyies a Catalunya espera augmentar els seus volums d’inversió durant aquest exercici.
En aquest sentit, la millora en digitalització, especialment en el sector industrial i entre les pimes, es presenta com una de les prioritats destacades pels enquestats per KPMG. “En el camí de la recuperació exerciran un paper fonamental la digitalització i la millora de processos. Si en els últims anys, aquests aspectes de la gestió corporativa havien anat escalant posicions en l’estratègia de les empreses catalanes, la pandèmia els ha donat un impuls definitiu i es converteixen en vectors de creixement en la nova realitat”, assenyala el soci responsable de KPMG a Catalunya, Francisco Gibert.
A les portes de l'aplicació per part del Govern d'un pla de xoc via ajudes directes per a les empreses, la falta de demanda és una de les principals preocupacions dels directius catalanes Share on X