Crida per una alternativa de ciutat

Des de ConversesaCatalunya.cat, una plataforma independent de la societat civil, volem donar continuïtat i concreció a la necessària construcció d’una alternativa per a la ciutat de Barcelona àmplia i alhora prou concreta en els seus objectius.

El nostre diagnòstic polític sobre la situació és senzill perquè tan sols fa que posar lletra a l’evidència dels fets:

El govern Colau-Collboni és desastrós i cal canviar-lo. El PSC s’ha fet còmplice imprescindible i no pot ser alternativa. Al màxim que aspira és a mantenir l’aliança però ocupant ell l’Alcaldia. ERC ha fet una cosa semblant a la que va fer Arrimades al Parlament català: quedar primers i no saber què fer amb la victòria; potser pitjor en aquest cas, perque Margall s’ha convertit en aliat necessari per a Colau. La resta de l’oposició és invisible i ha demostrat que no té capacitat d’iniciativa ni d’alternativa.

És desolador, però cal assumir la realitat per transformar-la.

No podem confiar massa en els partits. Teòricament són necessaris per organitzar la participació democràtica d’una societat plural. En la pràctica han esdevingut finalitats en sí mateixos en lloc d’instruments al servei del bé comú, i han transformat la democràcia en partitocràcia. Cal aconseguir que recuperin la seva missió inicial. Tan sols des de la societat civil podem començar la regeneració, renovació i reforma política necessària, començant per un lloc tan decisiu com Barcelona i el seu Ajuntament, que Colau ha reduït a capital de segon ordre.

Per aquestes raons volem convidar-lo a la I Trobada Alternativa de Ciutat  que tindrà lloc a finals de setembre.

Més endavant recavarem la seva opinió sobre el guió inicial de la trobada.

Estem a la seva disposició.

Alternativa de Ciutat

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.