COVID: el Govern estudia l’aïllament dels positius asimptomàtics

El Govern de Pedro Sánchez està estudiant la possibilitat d’aïllar als positius asimptomàtics tant en instal·lacions públiques com privades. Per a això ha demanat als presidents autonòmics un llistat les infraestructures que puguin acollir, quan sigui necessari, a persones a les quals se’ls ha diagnosticat COVID-19 però són asimptomàtiques. Se’ls aïllarà si “així ho desitgen”, en paraules emprades per Illa. No obstant això, el govern no descarta de la seva obligatorietat si fos necessari. D’aquesta manera Sánchez va perfilar davant els presidents autonòmics dos eixos fonamentals de la següent etapa de “transició”, que, com va dir el dissabte, “no serà suau” i no admetrà “la relaxació”.

Ho diuen “fase de desescalada” i, segons va explicar Sánchez, es tracta de condicionar hotels, palaus de congressos, poliesportius o albergs, que puguin ser utilitzats amb unes mínimes condicions de confort, higiene i alimentació. Respecte als dubtes jurídics que pugui suscitar la mesura des de Moncloa asseguren que serà “impecable” i que no requerirà la declaració de l’estat d’excepció, ja que entre les possibilitats que es remenen és que la decisió pugui ser “voluntària” o una “recomanació” que, en opinió del Govern, seria fàcil que acceptessin els contagiats “per a no infectar als seus entorns més pròxims”.

El Govern de Pedro Sánchez està estudiant la possibilitat d'aïllar als positius asimptomàtics tant en instal·lacions públiques com privades Click To Tweet

Les proves s’aniran generalitzant perquè la clau per a atallar l’epidèmia radica en la detecció precoç dels positius asimptomàtics, que al no sentir molèsties, poden facilitar la propagació de la malaltia i afavorir que es produeixi una segona ona, que seria “pitjor”, segons va advertir Sánchez durant la seva compareixença del passat dissabte. Per testar a aquestes persones, s’utilitzaran fonamentalment els anomenats PCR, adquirits inicialment en el mercat internacional i que ja es produeixen a Espanya. Són els més fiables i els que s’estan usant ja a raó d’uns 15.000 al dia. A cada persona se li fan com a mínim dos tests per a la confirmació.

En els casos dels tests ràpids, es coneix el resultat en 15 minuts. Resulten menys fiables però que poden servir per a triar als pacients (els positius sempre són clars). Això permetrà realitzar entre un 40% i un 60% més de PCR. La setmana passada va arribar un carregament de la Xina amb un milió de test, i aquesta setmana arribarà un altre. Fins als cinc milions adquirits. Fernando Simón va indicar fa uns dies que es començaria la distribució als hospitals i a les residències de majors, ampliant-se els cercles.

Més informació sobre el coronavirus a ESPECIAL CORONAVIRUS

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.