Confiança

Confiança econòmica: creix a Europa menys a Espanya

La confiança econòmica de la zona euro s’ha situat al juny en el seu nivell més alt dels últims vint-i-un anys, segons l’indicador de sentiment econòmic (ESI), elaborat per la Comissió Europea, que ha pujat fins als 117,9 punts des dels 114,5 de maig, encara que a Espanya la dada ha enregistrat un empitjorament, l’única caiguda entre les grans economies de l’euro.

Del seu costat, l’indicador de confiança econòmica per al conjunt de la Unió Europea (UE) també ha registrat la seva millor lectura en vint-i-un anys, amb un resultat de 117 punts, enfront dels 114 del mes de maig. En el cas d’Espanya, l’indicador de confiança econòmica s’ha situat al juny en 107,2 punts, enfront dels 108,3 del mes anterior, encara que es manté en nivells màxims des de l’estiu de 2019.

En concret, la confiança econòmica ha millorat en el sector serveis espanyol, fins a 17,9 punts, així com en el comerç minorista, fins a 7,6 punts, i en la construcció, fins a 4,6 enters, mentre que ha empitjorat en la indústria, fins als 0,2 punts, i entre els consumidors, fins a -11,7 punts.

D’aquesta manera, la Comissió Europea va destacar que l’ESI ha aconseguit el seu màxim històric a Alemanya, amb 117,2 punts, mentre que va augmentar també a Itàlia, fins als 117,9; en Països Baixos, fins a 113,7; i a França, fins a 112,2 punts, a més de Polònia, fins a 106,9. “Dels sis països més grans de la UE, només Espanya va experimentar un lleuger descens”, va apuntar Brussel·les.

D’altra banda, l’indicador d’expectatives d’ocupació de la Unió Europea ha millorat al juny fins a 111,5 punts des dels 110,3 del mes anterior, mentre que per a la zona euro ha pujat fins a 111,6 enters, enfront dels 110 de maig, la qual cosa implica la seva millor lectura des de novembre de 2018 per a totes dues àrees. En el cas d’Espanya, l’indicador d’expectatives d’ús de juny s’ha situat en 103,6 punts, enfront dels 102,7 de maig, la seva millor lectura des de febrer de 2020, abans de l’impacte de la pandèmia de COVID-19.

Encara que a Espanya la dada ha registrat un empitjorament, l'única caiguda entre les grans economies de l'euro Click To Tweet

Creieu que la variant índia de la covid-19 esgarrarà l'estiu?

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

Mira els resultats

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú