Colau liquida la tradició del pessebre a la Plaça de Sant Jaume

Mantingut a capa i espasa, amb independència de règims i governs municipals, finalment ha hagut de ser Ada Colau qui liquidi la molt llarga tradició de dur a terme el pessebre a la Plaça de Sant Jaume. Cal dir que amb la nova alcaldessa aquesta celebració tan barcelonina del Nadal havia quedat ja malparada pel tipus de pessebres que s’organitzaven amb l’excusa de la “creativitat artística”. Però fins ara, almenys el gest l’havia mantingut.

Ara, amb l’excusa de la Covid-19, no hi haurà pessebre. Ho ha comunicat el regidor de cultura, Joan Subirats. L’excusa és no provocar aglomeracions, però és de mal pagador perquè no cal tenir una capacitat imaginativa extraordinària per poder organitzar-lo amb suficients garanties de seguretat. La liquidació del pessebre és el cop de gràcia a la depauperada situació que viu el casc antic de la ciutat i el tancament de botigues i activitats quasi generalitzat. Per aquesta raó, sembla una fina ironia parlar d’aglomeracions a la Plaça de Sant Jaume. En tot cas, poc o molt, el pessebre hauria representat un focus d’atracció que hauria pogut animar una mica el comerç del barri. Ara, no tindran ni això.

D’aquesta manera Colau continua en la seva línia de fòbia a tot el que signifiquen elements cristians. Primer va deixar de presidir la comitiva, de tradició encara més llarga, que amb motiu de les festes de la Mare de Déu de la Mercè anava de l’Ajuntament a la Basílica. Després ha tingut nombrosos incidents amb la comunitat catòlica per una sèrie d’actes realitzats en la seu municipal que han resultat ofensives pels membres d’aquesta confessió, com l’encandalera en motiu de la recitació del poema Marenostra, una paròdia del Parenostre,  en l’acte de lliurament de premis de la ciutat. També per la seva facilitat en atorgar ajuts a la comunitat islàmica i negar-los a les parròquies, per felicitar a l’Islam en les seves festes tradicionals i no fer-ho mai als cristians.

En fi… la llista de fets que revelen una mentalitat profundament anticristiana per part d’Ada Colau són públics i notoris i servirien per escriure un llibre que ara i de moment es queda completat amb la cancel·lació del pessebre de la Plaça de Sant Jaume.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.