Catalunya necessita reaccionar (i Espanya també)

Espanya està patint destrosses en tres àmbits. Un és el de la letalitat del coronavirus, com a conseqüència de l’abandonament a què han tingut sotmesa a la població de més risc, els majors de 70 anys concentrats en residències, moltes d’elles amb escassa capacitat d’aïllament entre persones malaltes i sanes.
El segon és, òbviament, l’àmbit econòmic. La mesura estrella, l’aval al finançament de les empreses, encara està per desenvolupar plenament, al temps que no s’orienta des del govern a la indústria espanyola perquè es transformi en part, i en la mesura del possible, per produir els béns sanitaris que tant necessitem.
Però hi ha encara un tercer front de desgast i deteriorament, el de la seva imatge internacional, que està lligat a la falta del més elemental material sanitari, en alguns casos, a més, negat amb obstinació, com succeeix amb l’ús massiu de les màscares de protecció, una de les claus de l’èxit asiàtic de la Xina, Corea, Taiwan i Hong Kong, i l’ús massiu de proves d’infecció, que fins ara no ha estat rectificat.
El resultat és que la imatge internacional espanyola, com mostra l’últim reportatge de la CNN, és la d’un país on falten mascaretes per al personal sanitari i es treuen els aparell respiratoris dels més ancians per poder donar-los als més joves per manca d’aquest tipus d’instrument a les UCI.

Però tot això no justifica el desastre català, la seva imprevisió a hores d’ara. Tenim un Govern que es comporta com una plataforma de ciutadans. Produeix APPs, webs, papers burocràtics que no serveixen absolutament de res, tot per enganyar-se a si mateixos, que no als ciutadans, aparentant una activitat inútil. La forma com es va dur a terme el confinament d’Igualada i el seu entorn mostra la qualitat dels que ens governen: primer els impedim sortir, i després ja veurem què fem. Ara mateix continuen les tragèdies a les residències catalanes. En un sol dia van morir 12 persones en una de Capellades, i 9 persones a Olesa. En total 23. Per què encara no hi ha un pla de contingència per afrontar el focus de letalitat que són aquests centres?
La imatge internacional espanyola és la d'un país on falten mascaretes per al personal sanitari, i es treuen els aparell respiratoris dels més grans per poder donar-los als més joves Click To Tweet

Mentre la nostra corba de casos, que s’acostava als 6.000 el dia 23, amb 200 morts, seguia disparada, l’altra comunitat autònoma gran, Andalusia, presentava una corba lenta i amb molts menys casos, 1.700. Mentre que a Catalunya les proves de contagi segueixen sent un producte exòtic, a Andalusia hi ha 11 punts mòbils on és possible realitzar-se el test sense baixar del cotxe. Les comparacions són odioses, certament, però sobretot per a aquell que resulta mal parat, nosaltres, els catalans, en aquest cas.

Mentrestant, en previsió del que ve, a Madrid s’estan habilitant noves places d’UCI a gran escala, i a la Comunitat Valenciana es construeixen 3 nous hospitals d’urgència en les respectives capitals de província. A Catalunya encara estan començant a utilitzar places d’hotel per a malalts que no estan en estat crític, quan la prioritat fonamental és el col·lapse de les UCI i del material necessari per atendre els que estan en risc de mort. Per si fos poc, el Col·legi de Metges de Barcelona, ​​ha llançat un SOS per la falta de mitjans.

Sí, Catalunya ha de reaccionar, i al mateix temps cal guardar memòria de tot aquest desastre, que massa dels nostres conciutadans passen per alt en nom de la ideologia. Ara mateix s’ha celebrat a través de la xarxa la VIII Assemblea General de l’ANC. En les seves extenses conclusions no hi ha una sola línia dedicada a l’epidèmia que mata compatriotes i destrueix l’economia de Catalunya.

Més informació sobre el coronavirus a ESPECIAL CORONAVIRUS

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.