107 objectius per regenerar, renovar, transformar i aixecar Catalunya: NATALITAT, POBLACIÓ I ENVELLIMENT

L’objectiu és fer present com de necessari és assumir i assolir per part de la societat, les institucions i els partits polítics uns objectius concrets que permetin transformar Catalunya en el màxim i millor sentit del mot.

Els 107 objectius han estat fruit de reflexió i debat en el sí de Converses, però no tenen cap pretensió dogmàtica. Considerem que són bons, però ni inamovibles o inmillorables.

Per aquesta raó et cridem a fer arribar el teu punt de vista, a participar en aquest debat gradual i a distància, i que un cop finalitzat tindrà un resultat més concret en la trobada i conversa de tothom que hi hagi participat, amb la finalitat de disposar d’un projecte per a Catalunya suprapartidista i resultant de la més àmplia participació que pugui presentar qualsevol altre projecte.

Si estàs interessat en participar en el debat o formular observacions escriu a:

admin@concatconverses.cat
OBJECTIU 4: NATALITAT, POBLACIÓ I ENVELLIMENT

4. El problema més greu que té Catalunya a llarg termini és la seva baixa natalitat i l’envelliment, accelerat de la seva població, que obeeix en les seves 2/3 parts a la insuficiència dels naixements. Aquesta dinàmica és incompatible amb assolir una bona productivitat a llarg termini, i amb la sostenibilitat de l’estat del benestar i del sistema públic de pensions, que a més, en el cas Catalunya, és deficitari. Corregir aquest gravíssim problema i afavorir la natalitat té a veure amb moltes condicions que s’han de regular a través d’un Pla que tinguin com a eix la família. És un suïcidi col·lectiu que, mentre que no hi ha ajudes per part de la Generalitat per a les famílies amb fills, l’avortament, que té una importància negativa extraordinària en relació amb la natalitat catalana, sigui subvencionat al 100%.

107 objectius per regenerar, renovar, transformar i aixecar Catalunya: DUES REFORMES BÀSIQUES

 

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.