Catalunya, l’autonomia amb més risc de pobresa a la península ibèrica

Andalusia és la comunitat espanyola amb més pobres en termes absoluts, amb 2 milions 274.000, i el segueix de prop Catalunya amb 2 milions 35 mil.

En termes absoluts, les autonomies que encara estan per sobre del milió serien Madrid en tercer lloc, amb 1 milió 752.000, i finalment en quart lloc València, amb 1 milió 381.000.

No obstant això, hi ha un altre concepte amb qual es poden mesurar aquestes realitats de manera més precisa, ja que un mesurament en termes absoluts com l’aplicat anteriorment mesura senzillament les persones que es troben per sota de la mitjana concreta d’ingressos.

pobreza

Aquesta visió produeix un biaix, ja que amb 500 euros, per exemple, no es té el mateix nivell de vida a Madrid o Barcelona, ciutats on és car viure en relació a la mitjana espanyola, que a Huelva o a Badajoz, on el nivell de vida és més baix.

El concepte de risc de pobresa

És per això que es fa necessari introduir el concepte de risc de pobresa, un concepte que analitza la pobresa introduint l’índex del cost de la vida a l’equació.

En aquest nou paràmetre l’ordre de les comunitats autònomes varia substancialment. Com es pot observar en el mapa següent, Catalunya és la que presenta un índex de pobresa més alt, el 33,03%, només superat fora de la península per Canàries amb el 39,92%. En tercer lloc hi València, amb un 27,63%, i en quart lloc Múrcia, amb un 27,6%.

En aquesta nova manera d’analitzar la pobresa, Andalusia, que se situava en termes absoluts de pobresa en la primera posició, se situa en el cinquè lloc segons aquest índex.

pobreza

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.