El catalanisme centrista mou fitxa

Per primera vegada el catalanisme representat per Convergents, La Lliga i Lliures ha formulat una declaració conjunta prenent posició davant la perspectiva d’unes futures eleccions al Parlament català. La declaració parteix del principi que Catalunya necessita un nou projecte polític que pugui ser construït per una alternativa electoral del centre ampli, que inclogui tant partits catalanistes com sobiranistes, perquè considera que és precisament en aquesta amplitud on radica la capacitat d’adreçar la dolenta situació per la que travessa Catalunya.

Per aconseguir-ho les tres forces polítiques han establert un decàleg que serveixi de base per elaborar el programa electoral conjunt, i conviden a la resta de forces polítiques que comparteixen diagnòstic i objectius a incorporar-se a la iniciativa per treballar conjuntament.

Aquesta acció significaria un pas endavant en la confluència d’aquests tres partits amb la voluntat d’entendre’s amb els dos altres protagonistes: Units, que també va fer un altre pas endavant en presentar com a possible candidat d’una àmplia entesa al tinent d’alcalde de seguretat ciutadana de Barcelona, Albert Batlle, i el PNC, sorgit d’El Grup de Poblet, que és el que manté de moment una major distància a debatre possibles acords. El seu portaveu, Oriol Puig, ja va formular que no està de moment entre les seves prioritats establir converses per confegir una aliança electoral i que no ho faran fins que estiguin proclamades les eleccions al Parlament de Catalunya. La seva prioritat ara, segons la mateixa font, és fer créixer el partit arreu del territori.

Aquesta és la fotografia del moment present, si bé la dinàmica canviant que viu Catalunya pot introduir nous canvis. No serà un fet menor si la situació de l’epidèmia es complica encara més fins a crear un veritable escàndol polític, si aquesta s’estén per Barcelona i l’àrea metropolitana, perquè aleshores el cop psicològic i econòmic serà demolidor. Si succeís  les previsions d’intentar redreçar una mica el sector turístic se n’anirien en orris per la mala imatge en l’àmbit internacional que està donant Lleida i el cas de l’Hospitalet. Si aquestes circumstàncies es donessin, la necessitat que sortís una alternativa catalanista que no anés a buscar només una presència política al Parlament, sinó que es volgués presentar com a alternativa específica de Catalunya al gran desori creat, urgiria més que mai a l’entesa entre tots els partits, més enllà de les estratègies i visions particulars de cadascun d’ells.

Els resultats electorals de Galícia i Euskadi perjudiquen o beneficien al Govern espanyol?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.