Barcelona és un desastre? Vinguin a París

Es sabut que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, té un alter ego francès que governa París, Anne Hidalgo. Els paral·lelismes que es poden establir entre els dos personatges són nombrosos.

Ambdues dones pertanyen al moviment polític de la nova esquerra “woke”, han estat reelegides amb minories que no obstant els permeten mantenir-se al poder i la seva gestió amb forta càrrega ideològica i mancada de rumb és igualment polèmica – sense que aquesta hagi fins ara forçat cap de les dues a deixar el càrrec.

Converses parla sovint de Colau però val la pena donar un cop d’ull al que succeïx a París, quelcom que -magra consolació pel barceloní- pot servir almenys per a relativitzar la destrossa a Barcelona i dir-se que les coses podrien anar encara pitjor.

El cas és que des del cap de setmana del 11 i 12 de març París està infestada d’escombraries perquè els serveis de recollida municipals estan en vaga des del 6 de març per a protestar contra la reforma de les pensions impulsada pel president Emmanuel Macron.

Les piles de brossa s’han acumulat arreu de la capital francesa, especialment en zones amb forta densitat d’habitatges i restaurants. Que París sigui una de les ciutats d’Europa més densament poblades i més visitades pels turistes tampoc ajuda.

Segons el propi ajuntament de París , més de 5.600 tones de residus romanien als carrers i vies públiques de la capital de França dilluns 13 de març.

L’estat lamentable de la ciutat, on les piles d’escombraries arriben sovint a més d’un metre i mig d’alçada, contrasta amb el d’altres viles de l’àrea metropolitana de París, on la gestió dels residus, sovint privatitzada, no s’ha vist afectada.

Hidalgo té una part de culpa de l’actual situació ja que ha encoratjat els funcionaris municipals a fer vaga contra la reforma de Macron, fins al punt de tancar l’ajuntament en senyal de protesta. El seu primer tinent d’alcalde, Emmanuel Grégoire, ha inclús declarat estar al costat dels escombraires vaguistes.

Per sort pels parisencs, el temps fred i humit dels darrers dies ha contribuït a reduir l’impacte sanitari (i olfactori) de l’absència de recollida de les deixalles.

No obstant, un altre problema comença a preocupar: París està infestada de rates, un altre fenomen que s’ha disparat des de que Hidalgo és alcaldessa.

Es calcula que per a cada resident a París hi ha actualment entre 1,5 i 1,75 rates, fet que fa de la Ciutat de la Llum un dels 10 nuclis urbans més infestats de rosegadors a escala mundial. La mateixa Acadèmia Nacional de Medicina de França publicà un comunicat el passat juliol advertint que la propagació de rates a París suposa una “amenaça per a la salut humana“.

La manca d’acció de l’ajuntament liderat per Hidalgo davant la crisi de les escombraries està generant fortes tensions polítiques, sense que de moment resulti en cap decisió per posar fi al problema.

De fet, el govern Macron ha amenaçat en repetides ocasions Hidalgo de posar l’alcaldia de París sota tutela directa del govern francès.

L’any passat, la situació d’extrem endeutament generada per Hidalgo obligà el seu govern municipal a augmentar l’impost sobre els béns immobles als propietaris parisencs un 50%.

Altres àrees particularment ombrívoles del govern d’Hidalgo a París inclouen la política de subvencions municipals, que inclou finançament per a nombroses organitzacions amb finalitats ideològiques i que poc o res tenen a veure amb la ciutat de París i els seus habitants. Per exemple, el cas de SOS Méditerranée ha acabat als tribunals.

Des d’un punt de vista de l’urbanisme, el tacticisme que tan es critica de Colau a Barcelona sembla lògic i ben executat al costat dels desastrosos carrils bici pintats en grocs i delimitats per blocs de formigó que es varen instal·lar durant la pandèmia al 2020, incloent en algunes de les artèries més elegants de París com Avenue de l’Opéra.

Residents a Paris també han pogut constatar com l’enllumenat públic s’ha vist fortament degradat des de que Hidalgo és alcaldessa, arribant fins a l’extrem de no disposar d’il·luminació en el turístic barri dels grans bulevards durant un moment tan important com és dissabte nit.

 

Urbanisme tàctic a la parisenca

 

Creus que l'actual problema judicial que afecta el Barça pot donar lloc a una sanció que li impedeixi competir a Europa?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

 

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.