L’enquesta que du a terme cada trimestre l’Ajuntament de la ciutat mostra clarament que Barcelona viu una intensa i silenciosa crisi política. La crisi de la inanitat.

El partit de Colau, BComú, és la primera força amb només el 13,9% dels vots. La coalició governant, amb l’afegit socialista, assoleix només el 24,2% dels vots. Menor representativitat impossible.

Però és que les altres forces presenten un grau de depauperació molt notable. JxCat 4,2%, CUP 3,1%, Cs 1,1%, PPC 0,6%, i Valls 0,1%. L’única excepció és ERC que assoleix el 13,1%.

En realitat, la primera força amb diferència de la ciutat la formen aquells que afirmen que no saben a qui votar, perquè representen el 28%. Mentre que el 10,35% no vol contestar a qui votarà, i aquí sens dubte hi ha una part de vot ocult. La feblesa dels partits polítics del consistori, fins i tot aquells que guanyen, és palesa, si bé dins d’aquesta feblesa cal assenyalar que aquesta no és tal en l’espai del progressisme que configuren BComú, ERC, PSC i CUP, que sumats reuneixen el 39% dels vots. En un determinat sentit, són xifres que no es poden sumar políticament. Però en un altre, el del que podríem anomenar projecte cultural, sí que formen part del mateix espai. Amb les dades a la mà, res que no respongui al criteri independentista, i encara més al progressisme, no té res a dir, o això sembla, a Barcelona. Gran paradoxa! Allò que triomfa a Europa, a qui a Espanya, Catalunya, Barcelona li deu la vida (l’espai Merkel) no té cap presència a la capital de Catalunya.

Colau no arriba a aprovar amb un 4,9 de nota, i Valls, qui en el seu moment va ser l’esperança blanca de tot un sector que sempre cerca algun enviat dels déus, en lloc de construir projectes a la terra, obté un desolador 3 i és el pitjor classificat de tots. Per darrere fins i tot de Bou, el representant del PPC que habitualment en els rànquings de la ciutat ocupen la darrera posició.

Amb tot, la valoració del govern municipal és positiva en el sentit que un 46% la considera bona o molt bona, mentre que el 37% opina el contrari. Aquesta mateixa qualificació es decanta per la banda negativa quan la pregunta fa referència al govern de Catalunya, 44% de negatius, i encara més el del govern Sánchez, amb un 53% de la població de la ciutat que valora com a dolenta o molt dolenta la seva gestió.

La primera força amb diferència de la ciutat la formen aquells que afirmen que no saben a qui votar, perquè representen el 28% Click To Tweet

Creieu que la Generalitat de Catalunya decretarà el confinament total domiciliari?

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú