Els bancs dels aliments demanen ajut!!!

Els bancs dels aliments alerten que la pobresa alimentària es continua cronificant el 2023. Segons les dades recollides al primer trimestre, a Catalunya encara hi ha 235.191 persones que
necessiten ajuda per cobrir les seves necessitats bàsiques d’alimentació.

A més, en ciutats com Barcelona i Girona el nombre de persones ateses ha repuntat lleugerament respecte del desembre del 2022. El Banc dels Aliments de Barcelona reporta un petit increment trimestral de beneficiaris del 0,7 %, fins a 138.103 persones, mentre que al Banc dels Aliments de Girona la xifra creix un 5,5 %, fins a 38.354 persones.

En l’àmbit estatal, la cronificació de la pobresa alimentària també s’estén arreu, segons la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL), que alerta que es continua atenent més d’1,2 milions de persones.

Les dades arriben en un moment en què els bancs d’aliments també afronten grans dificultats per abastir-se. L’escalada de preus provoca que cada cop rebin menys donatius i excedents als seus magatzems, motiu pel qual el Banc dels Aliments s’ha vist obligat a reduir en prop d’un 20 % el lots de menjar que reparteix a Catalunya.

«La situació que tenim en aquests moments és de tensió per una demanda d’ajuda que no baixa i una disponibilitat d’aliments sensiblement inferior a la que fins ara teníem. Disposem de menys aliments, en primer lloc, per la situació del mercat d’aquests productes, amb uns increments de preus disparats i una situació climàtica que ho agreuja. El resultat és que actualment distribuïm un 20 % menys d’aliments», sosté el president del Banc dels Aliments, Lluís Fatjó-Vilas, que remarca l’estat de gran preocupació en què es troba l’entitat.

«Cap llar sense aliments»

Per afrontar aquesta situació, la Fundació ”la Caixa” i CaixaBank impulsen la quarta edició de la campanya solidària «Cap llar sense aliments». Igual que en les edicions anteriors, la iniciativa arrenca amb una aportació d’1 milió d’euros per part de la Fundació ”la Caixa”.

Fins al 7 de juliol, es poden fer donacions a través de Bizum, enviant una aportació a la causa 38014. També s’hi pot col·laborar a través de la xarxa de caixers automàtics de CaixaBank, a través de la plataforma de banca digital CaixaBankNow i mitjançant el portal www.caixabank.cat per als donants que no siguin clients de l’entitat. La quantitat total de les donacions es distribuirà per totes les províncies espanyoles a través dels 54 bancs dels aliments associats a la FESBAL.

Entre les edicions 2020, 2021 i 2022, aquesta iniciativa va recaptar més de 7,5 milions d’euros, amb els quals es van aconseguir 7.900 tones d’aliments bàsics. Tant la FESBAL, com la Fundació ”la Caixa” i CaixaBank fan una nova crida a les empreses i la societat perquè continuïn mostrant la seva solidaritat amb les persones que més ho necessiten.

Tota la informació sobre la campanya i les diferents formes de col·laboració, a www.capllarsensealiments.org
El president del Banc dels Aliments, Lluís Fatjó-Vilas, remarca l’estat de gran preocupació en què es troba l’entitat Click To Tweet

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.