Autònoms

Autònoms: les afiliacions cauen fins a nivells del 2013

Segons el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, el nombre d’autònoms afiliats va augmentar al juny en 13.042 persones. Si es té en compte les dades d’aquest primer semestre, el treball autònom ha crescut en 31.937 afiliats, la xifra més baixa des de 2013. Aquest fet ha estat denunciat per la Federació Nacional d’Associacions de Treballadors Autònoms (ATA). El seu president, Lorenzo Amor, veu necessari que es conformi un Govern estable “com més aviat” que afronti d’una manera “ferma” mesures per fomentar l’emprenedoria, que aposti pel teixit productiu i que “torni la confiança a l’economia”.

Per al president d’ATA, Lorenzo Amor, les dades demostren que “el mercat de treball perd ritme” i, com a exemple, ha recordat que els 75.584 cotitzants que ha guanyat el sistema des de l’any passat és la menor xifra dels últims quatre anys . Pel que fa als autònoms ha reconegut que “creixen”, però ho fan al menor ritme des del 2012 “i la meitat del que van fer el 2018 i la contractació indefinida segueix presentant males dades pel que fa a 2018”.

Respecte d’això, des de la considerada com l’organització autònoma majoritària, han assenyalat que durant el sisè mes de l’any s’han guanyat 8.745 treballadors per compte propi, 291 nous autònoms diaris i recordat que aquest creixement és “molt inferior” a les alces registrades al juny de l’any passat (12.160 autònoms), i el menor creixement des de 2012.

En referència a l’increment de treballadors autònoms es tractaria del pitjor semestre des de 2013 i la meitat de la pujada de 2018. En els sis primers mesos d’aquest any el Règim de Treballadors Autònoms (RETA) ha sumat 31.937 nous cotitzants davant de l’increment de 68.880 que es va produir en els sis primers mesos de l’any passat.

Amor ha advertit que s’aprecia “un alentiment pel que fa al creixement de nous autònoms” i, en aquest sentit, creu que aquest passat mes de juny va ser “el pitjor per a l’afiliació d’autònoms des de 2012”. L’increment de 8.745 afiliats més al RETA aquesta “molt per sota dels registres dels últims 6 anys”. Tant en termes absoluts com relatius, ha afegit Lorenzo Amor.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú